Anahtar Kelimeler:

Romanlar Din Dersi İstedi

Romanlar Din Dersi İstedi

Romanlar, Müftüden Talepte Bulundular.

 

Kırıkkale’de dernekler arasına Romanlar derneği ‘de girdi. Yılardan beri Kırıkkale’de yaşayan Bin kişiyi bulan nüfusları ile dernek kurarak kendilerini gündeme taşımayı başaran Romanlar . şimdi ise eş ve çocuklarının dini bilgilerinin yetersiz olduğundan dolayı,  Kırıkkale İl müftülüğünden randevu talelibinde bulunarak il müftüsünden Din dersi verilmesini istediler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Roman açılımının ardından Kırıkkale`de yaşayan Romanlar birlik ve beraberliği artırmak için `Kırıkkale Roman Derneği`ni kurdu. Kırıkkale Müftüsü Osman Şarklı`yı makamında ziyaret eden Romanlar Derneği Başkanı Kadir Gezici ve Dernek Onursal Başkanı Mehmet Argın ile beraberindekiler, dernek üyelerine din dersi verilmesi için talepte bulundular.
Romanlardan gelen din dersi talebini olumlu karşılayan Müftü Osman Şarklı ise, müftülük olarak gereken her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Ziyaretin ardından Kırıkkale Roman Derneği üyelerine Kuran-ı Kerim ve din dersi kitapları hediye edildi.
Romanlar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Argın, bazı romanların dini bilgilerinin yetersiz olduğunu belirtti. Argın, "Müftülüğümüzün yardımcı olarak din bakımından çocuklarımıza Allah`ını Peygamberini Kur`an`ını öğretmesi için arkadaşlarımızla birlikte talepte bulunmak için ziyarete geldik" dedi.
Derneğe yeni bir bina kazandırma noktasında sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Argın, Kırıkkale`de kiralık binalar için görüşmeye gittiğimizde derneğimizi soruyorlar. Roman Derneği dediğimizde mülk sahipleri bir adım geri çekiliyorlar. Kapılar yüzümüze kapanıyor. Yani yer kiralamakta sıkıntı çekiyoruz. Sadece Roman olduğumuz için" diye konuştu.
Kırıkkale`de ilk defa böyle bir derneğin kendilerinden din dersi talebinde bulunduğunu dile getiren Müftü Şarklı ise, "Bizden Kur`an ve İslam`ı öğrenmek noktasında destek istiyorlar. Biz de görevimiz gereği mevzuat gereği hem dini hem de idari sorumluluk olarak arkadaşlarımıza gereken desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.
Ziyaretin ardından Kırıkkale Roman Derneği üyelerine Kur`an-ı Kerim ve din dersi kitapları hediye edildi.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli