Anahtar Kelimeler:

Sertifika Tamam, Haydi Hasata

Sertifika Tamam, Haydi Hasata

Biçerdöver Operatörlüğü Kursunu Bitirenlere Sertifikaları Verildi.

 

Tarım İl Müdürlüğü`nce düzenlenen Biçerdöver Operatör Yetiştirme Kursu`nda başarılı olan adaylara sertifikaları ve operatör belgeleri törenle teslim edildi. Belgelerini alan 19 kursiyer, Adana’da hasat yapmak için hazırlıklarına başladı.
Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen törene İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, Halk Eğitim Müdürü İbrahim Şimşek, şube müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, biçerdöverle hasatta dane kayıplarının önlenmesinin önemine vurgu yaparak, operatörlerden hasat esnasında azami dikkat göstermelerini istedi. Ürünlerin tekniğine uygun olarak ayarlanmış biçerdöverlerle hasat edilmelerinin önemine değinen Yıldız, “Biçerdöver ile hasatta dane kayıplarını azaltmanın ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.
Toplam 14 gün süren kursa 19 kursiyer katıldığını açıklayan Yıldız, “Bu yılsonuna kadar kursiyer sayısı 120 kişiye ulaşacaktır. Aynı zamanda kursu bitiren vatandaşlar G sınıfı ehliyet almış gibi hareket edecektir.” diye konuştu.
Ne iş yapılırsa yapılsın, belgeli yapılması gereğine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker de, kulak duyumlarıyla yapılan işlerin, verimi yarı yarıya düşüreceğini ifade etti. Biçerdöverin bütün teknik aksamlarını kurs süresince gördüklerini açıklayan kursiyer Haydar Doğan ise, hasat için Adana’ya gitmeye hazırlandıklarını kaydetti.
Haberkale


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı