Anahtar Kelimeler:

Guinness İçin Çalışıyorlar

Guinness İçin Çalışıyorlar

Guinness`e Girmek İçin Çaba Gösteriyorlar.

 

Kırıkkale’de iki kasap en kısa sürede etti kemikten ayırarak, Guinesse Rekorlar Kitabı’na girmek için çalışıyorlar. İki arkadaş tek başlarına dana budunu 1 dakikada, dana kolunu 45 saniyede ve dana kaburgasını 4 dakikada etinden sıyırıyor.
Kırıkkale’de Kamberoğulları Kasabı’nda çalışan 10 yıllık kasap İlhan Ürün (25) ve 12 yıllık kasap Mehmet Durmaz (27), denemelerde başarılı olduklarını ve bu dakikaları daha da aşağıya çekmek için uğraştıklarını söyledi.
Araştırmalarında kendilerinden daha aşağı dakikalarda eti kemiğinden sıyıran bir kasap daha bulamadıklarını açıklayan Ürün ve Durmaz, “Çalıştığımız işyerinde bütün kemikleri etinden biz sıyırıyoruz. Zamla birbirimizle yarışa başladık. Ardından saat tutmaya başladık. Birbirimizi geçmek için çaba sarf ettik. Sonunda çok kısa sürede etleri kemiğinden ayırdığımızın farkına vardık” dediler.
Guinesse Rekorlar Kitabı’nı araştırdıklarında kendilerinden daha aşağı dakikalarda eti kemiğinden ayıran insan görmediklerini açıklayan Ürün ve Durmaz, “Çalışmalarımız son surat devam ediyor. Dünyada yaptığımız rekor bir ilk olacak. Bu da hem Türkiye’nin hem de Kırıkkale’nin adının duyulmasına vesile olacak” şeklinde konuştular.
Eti kemiğinden ayırmanın pratik isteyen bir iş olduğunu ifade eden Ürün ve Durmaz, “Yeni işe başladığımızda kemik üzerinde et parçaları kalıyordu. Bu da et kaybına sebep oluyordu. Şimdi bu devreleri atlattık. Rekor için uğraşıyoruz. Bizden daha aşağı dakikada kemiği etinden sıyıran kasap var ise onunla tanışıp, yarışmak isteriz” diye konuştular.
Haberkale


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli