Anahtar Kelimeler:

Vekil, Haberkale`yi Hedef Aldı

Vekil, Haberkale`yi Hedef Aldı

Vekil Özbayrak Terbiye Sınırlarını Aşarak Haberkale`yi Hedef Aldı.

 

AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, kendisine yandaş bir haber sitesinde Haberkale imtiyaz sahibi, muhabiri ve köşe yazarları için hakaretamiz sözler sarf ederek haddini aştı. Haberkale ve kadrosunu asılsız ithamlarla suçlayan ve aşağılama küstahlığını gösteren Özbayrak ve söz konusu yazıyı yayımlayan sözde haber sitesi hakkında Haberkale avukatları gerekli yasal işlemleri başlattı.
Kırıkkale’yle ilgili haberler yayımlayan bir siteye röportaj veren AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, Haberkale’yi hedef aldı. Yazısında açıkça Haberkale sahibi Murat Tanır ve Haber Direktörü Arif Çakıroğlu’nu isim vererek eleştiren Özbayrak, bir profesöre ve milletvekiline yakışmayacak ifadeler kullandı. Tanır ve Çakıroğlu’nu aşağılama küstahlığını gösteren Özbayrak ve bu ifadeleri yayımlayan site sorumluları ve yayıncısı hakkında Haberkale avukatları gerekli tüm yasal işlemleri başlattı.
1 Yıl Önceki Yazıları Hazmedememiş
Sitedeki röportajında sık sık “benim dilimi anlamaları mümkün değil”, “tahsilleri nedir ki”, “anlamak için IQ’ları yetmez” gibi ifadeler kullanarak kendini büyük göstermeye çalışan Özbayrak’ın içine düştüğü durum herkesi hayretler içinde bıraktı. Haberkale yazarlarından Ahmet Yeşil ve Hasan Ulusoy’un 1 sene önce yazdığı yazılara bugün cevap veren Özbayrak için, “IQ’su yüksek olduğundan, 1 sene önceki yazıları şimdi anlıyor” yorumları yapıldı. Özbayrak’ın Haberkale’de 1 yıl önce yayımlanan köşe yazılarına 1 sene sonra cevap vermesi, bu yazıları hazmedemediğini de gösterdi. Özbayrak’ın cevap verdiği yazılardan “Memduh Bodur adı mı, Mustafa Özbayrak adı mı” başlıklı yazıyı Ahmet Yeşil 2 Mart 2009 tarihinde, “Sayın Milletvekili’ne açık mektup” başlıklı yazıyı ise Hasan Ulusoy 26 Şubat 2009 tarihinde kaleme almıştı.
Okuduğunu da Anlamamış
“Özbayrak İddiaları Cevapladı” başlığıyla yayımlanan röportajda Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur’un öldürülmesi sonrası Haberkale’nin kendisini bu olayla ilgiliymiş gibi gösterdiğini anlatmaya çalıştı. Fakat Haberkale’nin yaptığı haberleri okuyan herkes, haberlerimizde bu tür ifadeler bulunmadığını açıkça görebilir. Ayrıca Özbayrak’a sormak gerekir ki, madem Hacılar’daki konuşmanızla ilgili ortada hiçbir sorun yok, neden seçimlerden sonra bir kez bile Hacılar’a gitmediniz. Onu da geçtik, Başkan Memduh Bodur’un cenaze törenine ikisi sizin partinizden Kırıkkale’nin üç vekili de katılırken neden sadece siz katılmadınız?
Hodri Meydan Özbayrak!
Biz Haberkale olarak, yaptığımız tüm haberlerin arkasındayız. Özbayrak ve yandaş site yöneticileri de yapmış oldukları hakaretlerle ilgili olarak yargı önünde hesap verecekler. Ve buradan Özbayrak’a da hodri meydan diyoruz: Muhabirinin ismini dahi yazamayacak kadar cesaretten ve gazetecilikten uzak, künyesi bile bulunmayan yandaş siteye mülakat vermek yerine tüm basının katılacağı bir basın toplantısı düzenleyin de bizim sorularımıza cevap verin, bizle yüzleşin. Eğer buna cesaretiniz varsa! Vekillik görevine geldiğiniz 2,5 seneden beri, bir kere bile basın toplantısı düzenleyememiş olmanızı da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Haberkale


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli