Anahtar Kelimeler:

Bu Aileye Sahip Çıkalım

Bu Aileye Sahip Çıkalım

Yangında Evleri Yanan Acar Ailesi Perişan Durumda.

 

Haberkale - Özel Haber
Geçtiğimiz Cuma günü Devebağırtan mevkiinde bulunan müstakil evlerinde yangın çıkan ve iddialara göre itfaiyenin geç müdahalesi sebebiyle büyüyen yangınla evlerinde büyük hasar oluşan Acar ailesi, başta Kırıkkale Valisi, Belediye Başkanı, işadamları ve vatandaşlardan kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
Tuna Caddesi üzerindeki evlerinde oturan Acar ailesi, Cuma akşamı saat 17.00 sıralarında evlerinde çıkan yangınla ölümden dönmüştü. Evin farklı bir yerinde bulunan aile, müstakil evin ön tarafında başlayan yangını komşularının haber vermesiyle öğrenmiş, panik içinde kendilerini alevlerin arasından dışarı atan aile üyeleri, evlerinin yanışını gözyaşları içinde izlemişti.
Dışarıda Yatıp Kalkıyorlar
Yangından sonra evlerinin büyük bölümü kullanılmaz hale gelen 3 kişilik Acar ailesi, evin bahçesine koydukları döşek ve yataklarda yatıp kalkmaya başladı. Bankadan 15 bin TL kredi kullanarak evi aldığını söyleyen ev sahibi ve belediyeden emekli Haydar Acar, “emekliyim, maaşımın yarısı kredi borçlarına kesiliyor. Devletimizden yardım beklemekteyim. Valimiz, belediye başkanımız, iş adamlarımız evimin yapılmasına yardımcı olurlarsa memnun olurum. Evin bahçesinde yatıp kalkıyoruz. Günlük hastaneye oğlumun ve benim yüzümdeki yanıkların tedavisi için gidip geliyoruz, çok zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.
Komşuların Getirdiklerini Yiyorlar
Yangın sebebiyle evlerindeki eşyaların büyük bölümü kullanılamaz hale gelen Acar ailesi, komşularının kendilerine getirdiği yiyeceklerle karınlarını doyuruyor. Ailenin komşularından Nuray Bozkurt ise, “Komşumuz fakir, yaşlı insanlar. Emekli maaşı ile yaşıyorlar. Biz komşu olarak elimizden gelen yardımı yapıyoruz ama bizim de gelirimiz yüksek değil. Hayırseverlerin komşumuza yiyecek, eşya ve ev tadilatı konusunda yardımları olursa hayır işlerler” dedi.


  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu