Anahtar Kelimeler:

Dev Yayın Balığı Yakaladı

Dev Yayın Balığı Yakaladı

Av Sezonuna 1,5 Metrelik Balıkla Başladı.

 

Kırıkkale’de amatör bir balıkçının oltasına, yaklaşık 20 kilo ağırlığında ve 1,5 metre boyunda yayın balığı takıldı. Hobi olarak amatör balıkçılık yaptığını dile getiren Abdulkadir Ateş, ilk defa bu büyüklükte bir balık yakaladığını söyledi.
Havaların güzelleşmesi ve av sezonunun açılması ile birlikte, stresten kaçmak isteyenlerin uğrak noktası olan Kızılırmak çevreleri, bu yıl da av severlerin ilgi merkezi oldu. Arkadaşlarıyla beraber hafta sonu Kızılırmak’a balık tutmaya giden Abdulkadir Ateş isimli amatör balıkçı, oltasına takılan dev yayın balığıyla av sezonuna iyi bir başlangıç yaptı. Özel bir şirkette idare müdürü olarak görev yapan Ateş, stres atmak için geldiği ırmak kıyısından eve, tuttuğu 1,5 metre uzunluğunda ve 20 kilo ağırlıktaki yayın balığıyla dönmekten oldukça mutlu olduğunu belirtti.
Balığı Kıyıya Zor Çektim
Balık oltaya takılınca çekmekte güçlük çektiğini belirten Ateş, ”arkadaşlarımla avlanmaya gittik. Oltama Karadeniz hamsisini yem olarak taktım attım. Bir süre sonra oltama balık takıldığını hissettim ve çekmek istedim. Ancak balığın büyük olduğunu gördüm, uzun süre oltayı çekemedim” dedi. O sırada heyecanlandığını dile getiren Ateş, dev balığın kaçmaması için yoğun uğraş verdiğini söyledi. Ateş, “Balığı güçlükle kıyıya çektim. Daha önce bundan daha büyük balık yakalamadım. Hep kaçırmıştım ama bu sefer kıyıya çekerek yakalamayı başardım” diye konuştu.
Haberkale


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli