Anahtar Kelimeler:

Hayırlı Kandiller

Hayırlı Kandiller

Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.

 

Bugün Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in doğumunun idrak edileceği mevlid kandili. TRT kandilde dünyanın değişik bölgelerinden canlı mevlid yayını yapacak. Mevlit yayınlarından biri de Mescid-i Nebevi`den...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, `Dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı modern dönemde, Kur`an-ı Kerim`i ve Peygamberimiz`in Sünnetini daha iyi anlamaya, bunun için de gönlümüzü Kur`an`a açmaya ve Sevgili Peygamberimiz`in örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye ne kadar çok ihtiyacımız var` dedi.

Bardakoğlu, Mevlid Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, 25 Şubat Perşembe gününü Cuma`ya bağlayan gece, tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderilen, peygamberlik zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed`in Hicri Takvime göre doğumunun idrak edileceğini belirtti.

Hz. Muhammed`i örnek almanın, ancak O`nun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı daveti hayatımıza yansıtmakla ve güzel ahlakını bir bilinç ve hayat tarzı olarak davranışlarımıza mihver yapmakla mümkün olduğuna işaret eden Bardakoğlu, `Nitekim kendi aranızdan, size ayetlerimizi okuyan, sizi her türlü kötülükten arındıran, size Kitabı ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik` ayet-i kerimesinin dile getirdiği gibi, ilahi hitabı buluşturan Rahmet Elçisi`nin, aynı zamanda o kelamı açıkladığını ve onun hayat veren mesajını bizzat yaşayarak aktardığını kaydetti.
Haberkale
 


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli