Anahtar Kelimeler:

3 Anketin Ortak Başarısızı

3 Anketin Ortak Başarısızı

En Başarılı Vekil Anketinin İstikrarlı Sonuncusu: Mustafa Özbayrak.

 

Haberkale - Detay Haber
22 Temmuz 2007 seçimleriyle göreve gelen Kırıkkale milletvekilleri, Kırıkkale’yi temsilde 2,5 seneyi doldururken hep hangi vekil daha başarılı, kim Kırıkkale’ye kayıtsız tartışmaları yapıldı. İnternette de bu yönde anketler yapıldı. Konuyu irdeleyen Haberkale, ilginç verilerle karşılaştı.
İnternette Haberkale harici yayın yapan 3 değişik görüşten gelen haber sitesinde yapılan anketlerde, vatandaşlara Kırıkkale’nin en başarılı vekili kim mealinde sorular soruldu. 2008, 2009 ve 2010 yıllarında, 3 farklı sitenin gerçekleştirdiği 3 farklı anketin sonucunda aynı çıkan tek sonuç en başarısız vekil oldu. Her 3 sitenin gerçekleştirdiği “En başarılı vekil” anketinde de sonuncu gelen isim AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak oldu.
Mustafa Özbayrak’ı Nasıl Bilirdiniz?
Kırıkkale, Mustafa Özbayrak’la 22 Temmuz seçimleri sırasında tanıştı. İngiltere’de hocalık yaparken Kırıkkale’de vekilliğe aday olan Özbayrak, AKP rüzgârıyla 2.sıradan milletvekili seçildiğinde Kırıkkale kamuoyunda “ithal vekil” olarak anılmaya başlanmıştı bile. Çiçeği burnunda vekil Özbayrak, Kırıkkale ve Türkiye kamuoyunu şoka sokacak ilk çıkışını Alevilik ve Satanistliği bir tutarak yaptı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Alevilere bütçeden pay verilmesine karşı çıkan Özbayrak, “o zaman satanistler de bütçeden pay ister” deyince ortalık karıştı. Ülke genelindeki Alevi vatandaşlar, kendilerini sapık Satanist inancıyla bir tutan Özbayrak’a ateş püskürdüler.
Esas Bombayı Hacılar’da Patlattı
Özbayrak’ın Satanist benzetmesi hafızalardan henüz silinmemişken esas bomba Hacılar’da patladı. Kırıkkale’nin Hacılar beldesindeki AKP seçim bürosunun açılışında konuşan Profesör Özbayrak, bir profesöre yakışmayacak bir üslupla vatandaşları kendilerine oy vermeleri konusunda adeta tehdit etti. Özbayrak, “biz Ankara’dan izin vermediğimiz sürece, siz burada taş üstüne taş koyamazsınız” diyerek Türkiye’de seçmen tehdit ediliyor tartışmasını başlattı. Özbayrak kendi partisinden de gelen tepkiler üzerine çark etmek zorunda kaldı.
İcraat Değil Dördüz Haberi
Zafer Caddesi üzerindeyken Zafer Caddesi neresi diye soran milletvekili diye eleştirilere maruz kalan Özbayrak, yabancı olduğu belirtilen Kırıkkale’de icraat ya da yatırım haberleriyle gündeme gelmek yerine hep polemik ve tartışmalarla gündem oldu. Bir de dünyaya gelen dördüz çocukları haberiyle. Fakat Özbayrak’ın bu mutlu haberi de yine polemiklere konu oldu. Çünkü vekil Özbayrak, eşinin doğum yapması için Türkiye’yi değil İngiltere’nin başkenti Londra’yı seçmişti. Özbayrak bunun nedenini soranlara, “Türkiye’de bebek ölümleri yaşanıyor, onun için Londra’da oldu” diye cevap verdi.
En Zayıf Halka Oldu
Bu veriler ışığında gündeme sürekli polemik ve tartışmalarla gelen Özbayrak’ın 3 farklı sitede yapılan anketlerde de en başarılı vekil sıralamasında sonuncu gelmesine pek de şaşırmamak gerek. Bakalım vekillik görevinde yolu yarılayan Özbayrak’ın bundan sonraki grafiği nasıl olacak?
Haberkale
Hacılar’da Böyle Konuşmuştu


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli