Anahtar Kelimeler:

Vatandaşlara Umre Dersi

Vatandaşlara Umre Dersi

Uygulamalı Umre Dersi Verildi.

 

Kırıkkale’de, umreye gitmek isteyen vatandaşlara eğitici bilgiler verildi. Bir turizm firması tarafından Kızılkanat Kapalı Düğün Salonu`nda düzenlenen programa katılan vatandaşlar, ihramın giyilişi ve yapılacak ibadetler hakkında bilgilendirildi.
İl Müftü Yardımcısı Sadullah Beki`nin anlatımlarını pür dikkat dinleyen yaklaşık 80`e yakın umrecinin heyecanlarını gizleyemedikleri gözlendi. Umrenin ziyaret etmek anlamına geldiğini ifade eden İl Müftü Yardımcısı Sadullah Beki, dini bir terim olarak umrenin belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girerek Kâbe`yi tavaf etmek, Safa ile Merve arasında sa`y yapmak ve tıraş olup ihramdan çıkmaktan ibadet olduğunu söyledi.
2 Farzı Var
Umrenin iki farzı olduğunu açıklayan Beki, "İhram ve tavaf. Bunlardan ihram şart; tavaf ise rükündür. Vacipleri ise sa`y ile tıraş olup ihramdan çıkmaktır. Ömürde bir defa umre yapmak sünnettir. Umrenin pek çok fazileti vardır. Özellikle Ramazan ayında yapılan umrenin sevabı pek çoktur. Umre için belirli bir zaman yoktur. Her zaman yapılabilir. Ancak, Arefe günü sabahından bayramın dördüncü günü akşamına kadar yapılması mekruh görülmüştür" diye konuştu. Beki, şunları söyledi: "Umre yapmak isteyenler, gerekli hazırlıkları yaptıktan ve iki rekat ihram namazı kıldıktan sonra, dua edip ihrama girerler. Bu şekilde ihrama girdikten sonra Kâbe`yi usulüne göre tavaf ederler. Safa ile Merve arasında sa`y yaptıktan sonra tıraş olup ihramdan çıkarlar. Böylece umre tamamlanmış olur."
Haberkale


  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli