Anahtar Kelimeler:

2009 Almanağı - Ağustos Ayı

2009 Almanağı - Ağustos Ayı

İşte Haberkale`nin 2009 Yılı Almanağı.

 

1 Ağustos
Karaahmetli Tabiat Parkı Oldu
Kırıkkale’nin doğal güzellikleriyle ilgi çeken Karaahmetli beldesinde bulunan baraj göleti kıyısı tabiat parkı ilan edildi.
 
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
 
2 Ağustos
 
Otomobil Mağazaya Girdi
 
Barbaros Hayrettin Caddesi üzerinde bulunan HASGÜL Konfeksiyon ve Giyim Mağazası vitrininden içeri aşırı hızla direksiyon hâkimiyetini kaybeden bir otomobil girdi. Mağazaya otomobiliyle beraber giren sürücü Türkiye’de ender rastlanan fotoğraf karelerinden birini oluşturdu.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
3 Ağustos
 
Nadide Sultan, Haberkale’ye Konuştu
 
Kick Boks müsabakasında konser vermek için Kırıkkale`ye gelen ünlü sanatçı Nadide Sultan, sadece Haberkale muhabirine çok çarpıcı ve özel açıklamalarda bulundu. “Konyalı`dan başkasına bastırmam” şarkısı ve büyük göğüsleri ile ünlü olarak müzik piyasasında etkin bir yer edinen sanatçı uzun zamandır ortalıkta görünmemesinin nedenini de açıkladı.
 
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
6 Ağustos
 
Devlete Büyük Kazık
 
Kırıkkale`de yaklaşık 20 yıl önce hayırsever vatandaşların katkıları  yapılan ve Kızılay`a bağışlandıktan sonra yıllarca Kızılay, Kaletepe Vergi Dairesi ve çeşitli Eczanelerin hizmet  verdiği bina, Defterdarlığa satıldıktan sonra çürük olduğu anlaşılınca atıl vaziyette ortada kaldı.
 
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
9 Ağustos
 
Aksal’a Yuhalama Şoku
 
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şubesi 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kızılkanat Kapalı Düğün Salonunda gerçekleşti. 14 bin 905 delegesi bulunan derneğin, başkanlık seçimine katılım az olduğu görüldü. Mevcut başkan Basri Keskin, seçime tek aday olarak girdi ve yeniden başkan seçildi. Kongrede AKP Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal konuşmasını yaparken muhalif partililer ve emekliler tarafından yuhalandı.
 
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
12 Ağustos
 
Kültür ve Sanat Günleri Denmişti Ama…
 
Kırıkkale’nin il oluşunun 20. yılı etkinlikleri çerçevesinde Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi tarafından organize edilen kutlamaların ilk gününde Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kültür Merkezi`nde halka açık bir basın toplantısı düzenledi. Kültür ve Sanat günleri ve Kırıkkale’nin il oluşunun 20.yılı için düzenlenen basın toplantısı Başkan Korkmaz’ın icraat ve hedeflerini anlatan konuşmasıyla adeta “İcraatın İçinden” programına dönüştü. Kırıkkale’nin il oluşunun 20.yılını konu alan toplantıda basının karşısına çıkan Korkmaz, Kırıkkale tarihini “2004’ten 2014’e Kırıkkale” başlığıyla yaptığı sunumuyla kendi döneminden başlattı. Önceki dönemler ve Kırıkkale’nin gelişimiyle ilgili katılımcılara hiçbir bilgi verilmedi.
 
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
15 Ağustos
 
Trafik Vahşeti
 
Dün gece saat 23.00 sıralarında Eski Rektörlük Kavşağı’nda kırmızı ışıkta geçen kamyonet, kendisine yeşil yanıp kavşağa giren bir otomobili biçti. Hurdaya dönen otomobilden çıkartılan dört kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, kamyonet sürücüsü kaza mahallinden kaçtı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
20 Ağustos
 
Yunus Ekolünden Geliyormuş
 
Sağlık eski Bakanı ve MHP Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Osman Durmuş geçtiğimiz günlerde il kongresinde yaptığı "Kafasını kırın, eğer siz kıramıyorsunuz, bana getirin ben kırarım" açıklamasının ardından bugün Kırıkkale İl Teşkilatında çeşitli açıklamalar yaptı. “Kafa kırma” sözleri hatırlatılan Durmuş çark ederek, “ben Yunus Emre ekolünden geliyorum. Vatan hainliğine bulaşmamış herkesin bizim yanımızda yeri vardır” dedi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
21 Ağustos
 
Densizliğe Cevap
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Delice İlçe Eski Başkanı Murat Tanır, parti üyeliğinden istifa etmesi konusunda açıklamalarda bulunan MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer’e cevap verdi. Göçer’in “Murat Tanır’a, MHP’de siyaset yapma hakkı ebediyen kapatılmıştır” sözüne tepki gösteren Tanır, açıklamanın hukuki mesnetten yoksun ve densizce olduğunu vurguladı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
23 Ağustos
 
Trafik Canavarına Yenildi
 
14 Ağustos gecesi saat 23.00 sıralarında, ailesinin de içinde bulunduğu otomobille yeşil ışıkta kavşağa giren Hüsrev Mercimek, kırmızı ışıkta geçmeye çalışan bir kamyonetin kendilerine çarpmasıyla ağır yaralanmıştı. Kaburgasında ve birçok kemiğinde kırıklar bulunan Mercimek’in yaşam savaşı 9 gün sürdü. Mercimek, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
25 Ağustos
 
Böyle Kurtarma Olur mu?
 
Sulakyurt ilçesinde, içme suyu drenajına giren iki işçi toprak altında kaldı. İşçilerden biri toprak altından sağ salim çıkarılırken diğer işçi kurtarma faciasına kurban gitti. Toprak altında kalan işçinin başına kepçe isabet edince kafası kopan talihsiz işçi oracıkta can verdi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
27 Ağustos
 
Bu Ekmek Kavgası Başka
 
Hoşgörü ve huzurun en yoğun yaşandığı Ramazan Ayı’nda Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde bu huzuru ekmek kavgası bozdu. Kırıkkale’den getirdiği ekmekleri düşük fiyattan satan market sahibinin, fırıncı olan AKP Keskin İlçe Başkanı ve beraberindeki kişiler tarafından tehdit ve darp edildiği iddia edildi.
 
İgili haber için tıklayınız.
 
 
30 Ağustos
 
Haberkale, 2 Yaşında
 
Kırıkkale’nin en büyük haber sitesi Haberkale, 2.yaşını doldurmanın mutluluğunu yaşıyor. Kurulduğu günden bu yana doğru, tarafsız, hızlı ve cesur haberleriyle Kırıkkale’nin internetteki bir numaralı haber kaynağı olan Haberkale, 2007 yılından beri Kırıkkale’nin internetteki sesi olmaya devam ediyor.
İlgili haber için tıklayınız.

 

 
2009 yılı almanağının Ağustos ayı bölümü, 17 Şubat Çarşamba günü Haberkale’de!
Haberkale


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli