Anahtar Kelimeler:

2009 Almanağı - Temmuz Ayı

2009 Almanağı - Temmuz Ayı

İşte Haberkale`nin 2009 Yılı Almanağı.

 

1 Temmuz
Kırıkkale’ye Yeni Vali
Kırıkkale`nin yeni valisi Hakan Yusuf Güner, valilik binasında düzenlenen törenle görevine başladı. Valilik binasında düzenlenen törene Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Murat Çakmak, il müdürleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü üyeleri ve temsilcileri katıldı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
4 Temmuz
İşsiz Vatandaş, Kendini Yakıyordu
Yenimahalle’de oturan M.Akyol (34) psikolojik sorunları ve işsizlik nedeni ile Tuna Caddesi’nde yapımı süren inşaatın 5.katına çıkarak benzin ile kendisini yakmak istedi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
9 Temmuz
Bodur’a Suikast Düzenleyeceklermiş
Hacılar Kasabasında olaylı seçimle tekrar başkan seçilen Memduh Bodur’un koltuğuna gözü olduğu iddia edilen bazı kimselerin uzun süredir tasarladıkları suikast planına güvenlik güçleri engel oldu.
İlgili haber için tıklayınız.
 
11 Temmuz
Devlet Araçları Sigortasız mı?
Aydın Sağlık İl Müdürlüğü tarafından mahkemeye verilen ve kazada 8/8 kusurlu bulunan sürücünün ailesine 26 bin liralık borç çıktı. Eşinin ölümünün ardından Kırıkkale`deki görümcesinin yanına sığınan acılı eş, şimdi icra müdürlüğünden gelen 26 bin lirayı nasıl ödeyeceğini düşünüyor.
 
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
14 Temmuz
 
Bunu da Gördük!
 
Bir apartmanın 5.katına çıkan alkollü şahıs,  kendisini aşağı atacağını söyleyerek çevrede korku ve panik yarattı. Atlamak isteyen şahısa “atla atla” diye tezahüratta bulunan bazı kimseler ise vatandaşların tepkisini çekti.
 
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
17 Temmuz
 
Keskin Belediyesi’nde Haciz
 
Borç içerisindeki belediyelerden Keskin Belediyesi’nde dün haciz şoku yaşandı. Alacaklı avukatlarının belediye başkanı Bayram Sakallı’nın makam odasını haczetmeye gelmesi yeni göreve gelen başkan Sakallı’ya şok yaşattı. Borcun ödeneceği teminatını veren başkan Sakallı, haczi erteletti.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
20 Temmuz
 
Durmuş, Mafya Babası Gibi
 
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, partisinin Kırıkkale il başkanlığı kongresinde çok konuşulacak sözler sarf etti. Durmuş, partiye 4 senede bir gelip fitne yaydığını iddia ettiği bir muhalif üye için “buradan teşkilatıma söylüyorum, bir daha böyle bir şey olursa bunun kafasını kırın, kıramıyorsanız bana haber verin” diye konuştu.
İlgili haber ve video için tıklayınız.
 
 
23 Temmuz
 
Bulanık, Durmuş’a Sert Çıktı
 
Geçtiğimiz Pazar günü Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale il başkanlığı kongresinde, muhalif partili Lütfü Bulanık’ı hedef göstererek “kafasını kırma talimatı” veren Kırıkkale milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş’a Bulanık’tan sert cevap geldi.
İlgili haber ve video için tıklayınız.
 
 
24 Temmuz
 
Haberkale, Yine Gündem Belirledi
 
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş’un muhalif bir partili üye için “bu adamın kafasını kırın, kıramıyorsanız bana haber verin” sözlerini sarf ettiği konuşmasının Haberkale’de yayınlanmasının ardından konu ulusal medyaya yansıdı. Haberkale’nin haberini ve video görüntülerini kullanan yüzlerce haber sitesi ve ulusal TV kuruluşları, şok konuşmayı Türkiye gündemine taşıdı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
Durmuş Sessizliğe Büründü
 
MHP Kırıkkale İl Başkanlığı kongresinde muhalif bir üye için ses tonunu yükselterek kafasının kırılmasını isteyen vekil Osman Durmuş’tan haber alınamıyor. Şok sözlerinin önce Haberkale’de daha sonra ise ulusal medyada çıkmasının ardından ortadan kaybolan Durmuş, basına açıklama yapmıyor.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
25 Temmuz
 
Bu Kutlama Pes Dedirtti
 
Basında sansürün kaldırılışının 101.yılı dün tüm Türkiye’de kutlandı. Çarşamba günü Kırıkkale’deki basın temsilcilerine yemek veren fakat bazı basın kuruluşlarını bu yemeğe davet etmeyerek ayrımcılık sergileyen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın, bu uygulamasıyla sansürün kaldırılışının yıldönümünde bazı basın organlarını bir nevi sansüre tabi tutması ve dün ise sansürün kaldırılışının yıldönümü için kutlama mesajı yayınlaması pes dedirtti.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
27 Temmuz
 
Yılın En Hüzünlü Haberi
 
Bahşılı ilçesi Konya Kulu yolu kenarına atılan kedi ve iki yavrusu, yoldan geçen araçlar tarafından ezilerek feci şekilde can verdi. Canlıyken birbirinden hiç ayrılmayan kedileri ölüm de ayıramadı. İşte büyük dramın hikâyesi.
İlgili haber ve fotoğraflar için tıklayınız.
 
2009 yılı almanağının Ağustos ayı bölümü, 17 Şubat Çarşamba günü Haberkale’de!
Haberkale
 


  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli