Anahtar Kelimeler:

2009 Almanağı - Haziran Ayı

2009 Almanağı - Haziran Ayı

İşte Haberkale`nin 2009 Yılı Almanağı.

 

1 Haziran
Ölüm Kavşağı’ndaki Kazalar
Kırıkkale Şehirlerarası Otobüs Terminali önündeki, ölümlü kazaların sıkça yaşanması sebebiyle adı “Ölüm Kavşağı”na çıkan, kavşakta yaşanan kazaların kamera görüntüleri izleyenleri şok edecek türden.
İlgili haber ve video için tıklayınız.
 
3 Haziran
Tren, Yayaya Çarptı
Kırıkkale`den Ankara`ya giden 24209 sefer sayılı yük treni, Yeni Mahalle 3. Tünel mevkisinde, İsmet Karagöz`e (66) çarptı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
5 Haziran
Örnek Hekim
Bahşılı Sağlık Ocağında Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Nilüfer Hamdiye, kendi imkanları ile Gebe- Bebek ve aşı odası açtığını açıkladı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
6 Haziran
Bu Fotoğraflar, Komşuluğu Anlatıyor
Sanayi Ticaret Ve İl Müdürlüğü Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Ofisi tarafından düzenlenen“Komşuluk Konulu Fotoğrafını Çek, Gençlik Karavanı İle Avrupa’ya Git” konulu proje yarışması sonuçlandı. Yarışmanın birincisine Avrupa seyahati olmak üzere ilk 6 dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
İlgili haber ve fotoğraflar için tıklayınız.
 
8 Haziran
Turnuvada Ambulansı Unuttular
Önceki gün Kırıkkale Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Valilik Boks Kupası karşılaşmasında tam bir skandal yaşandı. 5 ilden 58 sporcuyu Kırıkkale’de buluşturan yetkililer, turnuvanın düzenlendiği spor salonu önünde ambulans hazır bulundurmayı akıl edemedi. Rakibinin yumruğuyla beyin travması geçiren bir sporcu, tam 15 dakika ambulans bekledi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
Eski Başkan Kaza Geçirdi
Kırıkkale eski belediye başkanlarından Hayati Karayol, eşi ile birlikte trafik kazası geçirdi. Kazada Karayol’un eşi Türkan Karayol hayatını kaybetti.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
9 Haziran
Valilik Turnuvasında Atatürk Posteri Yok
Cumartesi günü Kırıkkale Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ve ambulans skandalının yaşandığı Boks Turnuvası’nın gerçekleştirildiği salona Atatürk posteri asılmadığı ortaya çıktı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
11 Haziran
Atatürk’süz Turnuvaya Tepki Büyük
Haberkale’nin duyurduğu Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen “Valilik Kupası” sırasında salonda Atatürk posteri bulunmamasına yönelik haberimiz ardından, yaşanan skandala her kesimden tepki gelmeye devam ediyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Kırıkkale Şubesi de bir basın açıklaması yaparak, turnuva sırasında salona Atatürk posteri asılmamasına sert tepki gösterdi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
16 Haziran
Göbecikler Atarak Cezaevine
İki kadın çelik kapıyı açarak girdikleri evde, bir kadın ise dışarıda gözcülük yaparken suçüstü yakalandı. Zanlılar, polis araçlarına götürülürken basın mensuplarına oynayarak poz verdi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
18 Haziran
Akçay’ın Akrabası Başkan Oldu
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kırıkkale İl ve Merkez teşkilatlarının yenilenmesinin ardından alt kadrolar da yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor. Haydar Bozdemir’in il genel meclis üyeliğine seçilmesiyle boşalan Kırıkkale Gençlik Kolları Başkanlığı’na sürpriz bir isim getirildi. Bozdemir’den boşalan koltuğa AKP Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Mürsel Akçay’ın akrabası Fatih Çiğdem oturdu.
İlgili haber için tıklayınız.
 
Ağaç Kıyımına Devam
Ağaç düşmanı kafa yine işbaşında. Geçtiğimiz günlerde arkasındaki billboard gözükmüyor diye çam ağacı kesen zihniyet, bu sefer de mağaza tabelası gözükmüyor diye 25 yıllık ağaca kıydı. Ağaç katliamına vatandaşların tepkisi sert oldu.
İlgili haber için tıklayınız.
 
20 Haziran
Gazetecilerin Futbol Turnuvası Sona Erdi
Müstakil Gazeteciler Cemiyeti Kırıkkale şubesi tarafından basın kuruluşları arasında düzenlenen futbol turnuvası sona erdi. Turnuvanın finalinde Türkiye gazetesini 6-4 ile geçen Manşet gazetesi şampiyon oldu.
İlgili haber için tıklayınız.
 
22 Haziran
5 Kadroya 278 Başvuru
Kırıkkale Adliyesi`nin 5 kişi için açtığı sözleşmeli kâtiplik sınavına toplam 278 kişi müracaat etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan sınavda müracaat edenlerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sınav F ve Q klavye olmak üzere iki kategoride yapıldı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
24 Haziran
Bir Tarih Kurtarılıyor
Kırıkkale’nin Keskin ilçesindeki tarihi Çeşnigir Köprüsü, restorasyon çalışmalarına başlanmak üzere araç ve yaya trafiğine kapatıldı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
25 Haziran
Haczedilirken Yandı
Kırıkkale’de doğalgaz işiyle uğraşan Durmuş Şahin’in işyerine haciz geldi. Hacze gelen avukat ve polisler, işletmenin alt katında haciz işlemleri yaparken üst katta yangın çıktı. Çıkan yangın itfaiye ve mağaza çalışanları tarafından söndürülürken yangının haczedilecek mallara zarar vermediği kaydedildi. Yangın ve haciz şokuna dayanamayan işletme sahibi Şahin, olay yerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.
 
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
30 Haziran
 
Atatürk Posteri Geri Geldi
 
6 Haziran’daki Valilik Kupası Boks Turnuvası’nda, turnuvanın düzenlendiği spor salonuna Atatürk posteri asmayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, konuyu Haberkale’nin duyurmasının ardından vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarından gelen yoğun tepki ve valilik soruşturmasıyla karşılaşınca dün aynı spor salonunda düzenlenen yaz spor okulu açılışı törenlerinde en görünür yere dev Atatürk posteri astı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
2009 yılı almanağının Temmuz ayı bölümü, 15 Şubat Pazartesi günü Haberkale’de!
Haberkale


  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli