Anahtar Kelimeler:

Baz İstasyonu Korkusu

Baz İstasyonu Korkusu

Mahalleli Kanser Vakalarının ve Erken Doğumun Arttığını İddia Ediyor.

 

Kırıkkale`nin Etiler Mahallesi`nde geçtiğimiz yıllarda ilköğretim okuluna ve bir yurda yaklaşık 50 metre mesafede peş peşe kurulan 4 baz istasyonunun, kanser ve erken doğum vakalarını tetiklediği iddia ediliyor. Çoğunluğu ev hanımı olan bayanların, baz istasyonlarının kurulmasıyla tek tek kansere yakalandığı ileri sürülüyor.
İddiaya göre kadınlardan birini geçtiğimiz hafta yaşamını yitirirken, bazıları zor yürümeye, bazıları ise kanser tedavisi görmeye başladı. Kadınların bazılarında göğüs kanseri baş gösterdi. Bunun üzerine göğüslerini aldırdılar. Mahallede erken doğumlar meydana geldiği de belirtiliyor. Şu ana kadar 3 bebeğin gününden önce dünyaya gözlerini açtığı ifade ediliyor. Bebeklerde, erken doğumdan oluşan yan etkiler meydana çıkmasından korkuluyor.
Eşinin bir hafta önce kansere yenik düşerek yaşamını yitirdiğini açıklayan Haydar Çiftçi, mahallelerine baz istasyonları kurulmadan önce eşinin sapasağlam olduğunu, fakat bazı istasyonları kurulduktan sonra yavaş yavaş öldüğünü söyledi. Eşinin genç yaşta ölümünün ailesinde çok derin yaralar açtığını ifade eden Haydar Çiftçi, "Bizim yaşadığımız açıları başka aileler yaşamasın. Eşim ölmeden önce son isteği baz istasyonlarının kaldırılması oldu. Bizim gücümüz yetmiyor. Devlet buna bir an önce çözüm bulması gerekir." dedi.
Mahalle sakinlerinden Lütfüye Çiçek (55), Zöhre Karartı (42), Fadime Sarıçiçek, Ayşe Örnek (58), Emel Gül Koçali, Cemanur Mazıcı (55) Fadime Dağdelen, Şanzimet Karakoç ve Şefika Bozboğa adlı kişilerin baz istasyonlarından etkilendiğini, bazılarının ise kanser tedavisi gördüğünü açıklayan kanser hastası Fadime Yörük (40), "Bir arkadaşımız geçtiğimiz hafta baz istasyonlarından etkilenerek kanserden yaşamını yitirdi. Bazı arkadaşlarımız tedavi sonunda göğüslerini aldırdılar. Bazıları bastonla yürümeye başladı. Bazıları ise baş ağrısına yakalandı ve sinir hastası oldu. Çocuklar erken doğmaya başladı. Mahalleye sahip çıkılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
Baz istasyonu yanında oturan baba Sadettin ve oğlu Mahmut Karaduman`ın peş peşe kanserden yaşamlarını yitirdiğini anlatan mahalle sakinlerinden Davut Karakoç, "Baz istasyonlarının kaldırılması için mahkemeye başvurduk. Şu anda mahkeme sürüyor. Eğer sonuç olumsuz çıkarsa bir üst mahkemeye başvuracağız. Kadınların göz göre göre ölmesine müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu