Anahtar Kelimeler:

2009 Almanağı - Mayıs Ayı

2009 Almanağı - Mayıs Ayı

İşte Haberkale`nin 2009 Yılı Almanağı.

 

1 Mayıs
Medikal Operasyonu Gerçekleştirildi
Kırıkkale’deki medikal yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 8’i çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. AKP’li Kırıkkale milletvekilinin kardeşi Z.Ö’nün adı da operasyonda zanlı olarak geçiyor.
İlgili haber için tıklayınız.
 
2 Mayıs
Diş Hekimliği Klinikleri’nde Yine Yangın
Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Polikliniklerinin bulunduğu binanın 3.katında yangın çıktı. Aynı binanın en üst katında 11 Haziran 2008 tarihinde de yangın çıkmış, büyük çapta maddi hasar meydana gelmişti.
İlgili haber için tıklayınız.
 
5 Mayıs
Annele Günü Kandırmacası
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de TC kimlik numarasının son rakamı 4 olanlara ``Anneler Günü`` hediyesi olarak 400 lira verileceği söylentisine inanan vatandaşlar Ziraat Bankası önünde kuyruk oluşturdu. Banka yetkilileri ise bu durum karşısında banka girişine uyarı yazısı asmak zorunda kaldı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
8 Mayıs
İstediği Kız Verilmeyince…
İstediği kızın kendisine verilmemesine sinirlenen polis memuru E.K, evlenmek istediği Sühelya Şenses ve amcası Hidayet Şenses’e silahlı saldırıda bulundu. Amca ve yeğeni yaralayan polis memuru, kaçmaya çalışırken aracıyla trafik kazası geçirince yaralı olarak polis tarafından yakalandı.
 
İlgili haber için tıklayınız.
 
11 Mayıs
10 Bin TL’lik Kontörü Kaptırdı
Kırıkkale’de ilginç bir kontör dolandırıcılığı vakası yaşandı. Akşam saatlerinde evinde oturan H.A.B isimli vatandaş, cep telefonuna gelen “40,000 TL kazandınız ancak parayı almak için 10,000 TL’lik kontörü bize göndermeniz gerekli” mesajına inanıp denileni yaptı. Hesabına paranın gelmemesi üzerine dolandırıldığını anlayan vatandaş polise başvurdu.
İlgili haber için tıklayınız.
 
12 Mayıs
Korkmaz’a 4 Trilyonluk Yetki
Kırıkkale Belediye Meclisi’nin toplantısında gündemde olmamasına rağmen AKP’li üyelerin oylarıyla Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a 4 milyon TL’lik (4 Trilyonluk) kredi çekme yetkisi verildi. Kredinin nerede kullanacağını merak edip soran Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi Bekdaş Dursun’a Korkmaz’ın cevabı çok ilginçti: Siz yetkiyi verin, biz kullanırken size nerede kullandığımızın bilgisini veririz.
İlgili haber için tıklayınız.
 
14 Mayıs
Ünlü Tiyatrocu İtiraf Etti
Kırıkkale Üniversitesi tarafından her yıl organize edilen bahar şenliklerinde bu yıl ilk defa görücüye çıkan Kısa film yarışmasına jüri üyesi olarak katılmak için Kırıkkale Üniversitesine gelen ünlü tiyatrocular Selçuk Uluergüven ve Oğuz Oktay genç sinemacılara destek için burada olduklarını ifade ettiler.
İlgili haber için tıklayınız.
 
17 Mayıs
Kırıkkalespor Ligden Düştü
 
TFF 2. Lig 3. Klasman Grubu`nda mücadele eden temsilcimiz MKE Kırıkkalespor, deplasmanda Etimesgut Şekerspor’a 1-0 yenilerek ligden düştü.
İlgili haber için tıklayınız.
 
19 Mayıs
112’de Tek Doktor
Kırıkkale 112 Acil servisinden hizmet alan vatandaşlar, kendilerine acil olarak çağırdıkları ambulansların içerisinde doktor bulunmadığından şikâyetçi. En son bir yakını için 112 acil servisinden ambulans isteyen muhabirimiz Arif Çakıroğlu, gelen ambulansta doktor olmamasına tepki gösterdi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
Mezarlıkta Uzayan Otlar, Mezarları Görünmez Yaptı
Kırıkkale Yahşihan Mezarlığı’nda yabani otlar, mezar ziyaretine gelen vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Belediye’den mezarlara ulaşılmasını engelleyen yabani otları kesmesini isteyen vatandaşlar, “mezar ziyaretine gelirken yanımızda tırpan mı getirelim” diye soruyor.
İlgili haber için tıklayınız.
 
27 Mayıs
Yola Fırladı, Otomobil Ezdi
Kazım Karabekir Caddesi’nde minibüse binmek isterken kontrolsüz bir şekilde yola fırlayan ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Fatih Taş’a otomobil çarptı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
29 Mayıs
Hısızın Pişkini
Yenimahalle’de bulunan bir apartmandaki dairelerin kapılarını zorlamak suretiyle hırsızlık yapmaya çalışan 4 sabıkalı hırsız, hırsızlık şubesi ekipleri tarafından kısa süreli kovalamaca sonunda yakalandı. Hırsızların hırsızlık gerekçeleri ise pes dedirtti.
İlgili haber için tıklayınız.
 
31 Mayıs
Kızılırmak Can Aldı
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesi yakınlarında önceki gün Kızılırmak’a serinlemek için giren 16 yaşındaki Ahmet Üzümlü’nün cesedi bulundu.
İlgili haber için tıklayınız.
 
2009 yılı almanağının Haziran ayı bölümü, 12 Şubat Cuma günü Haberkale’de!
Haberkale


  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli