Anahtar Kelimeler:

100 Bin Euroluk Dolandırıcılık

100 Bin Euroluk Dolandırıcılık

Lüks Jipi Sahibinden İşte Böyle Aldılar.

 

İnternetten tespit ettiği 100 bin euroluk cipi, sahibini kandırarak üzerine alan ve hemen haciz koyduran şebeke, Bursa`da polise takıldı.
Edinilen bilgiye göre, 15 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan Ş. Vural (47), internetten tespit ettiği 100 bin euroluk cipin sahibi ile telefonda konuşarak anlaştı. Kırıkkale`de oturan Vural, Bursa`ya gelerek otomobili satın alacağını söyledi. Fakat bu sırada çalan telefonuna bakan zanlı, "Kayınvalidem ölmüş. Çok acele gitmem lazım. Siz yarın Kırıkkale`ye gelin, orada işlemleri halledelim" diyerek güvenini kazandığı şahıstan otomobili alıp gitti.
Dolandırıldığını Anlayınca Polise Başvurdu
Ertesi gün Kırıkkale`ye gelen şahsı da, "Banka para vermiyor. Senet vereyim" diye kandıran zanlı, otomobili üzerine geçirtip hemen haciz koydurdu. Zanlıdan para alamayınca dolandırıldığını anlayan cip sahibi, durumu Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerine bildirdi. Soruşturmayı derinleştiren polis, Ş. Vural ve arkadaşı H.Ö. Dursun`u (32) yakaladı. İfadeleri alınan 2 zanlı mahkemeye sevk edildi.
Kendini Öldü Göstermişti
Ş. Vural, daha önce de kendisini ölü gibi gösterip hazırlattığı belgeleri mahkemeye göndererek hakkındaki davaları düşürtmesiyle gündeme gelmişti. Ancak yapılan araştırmalarda şahsın yaşadığı ve başka bir kimlikle dolaştığı ortaya çıkmıştı.
Haberkale


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli