Anahtar Kelimeler:

AB Ofisi`den Proje

AB Ofisi`den Proje

2 Yeni Proje Hayata Geçiyor.

 

Kırıkkale ve Çubuk Belediyesi, ortaklaşa 2 adet ‘Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi’ adı altında proje hazırladı. 1. projenin adına ‘Yerel Yönetimlerde Hizmet Kalitesinin Artırılması’, 2. projenin adına ise ‘Tarladan Sofraya Organik Tarımın Yaygınlaştırılması’ adı verildi.
Vatandaşlarına daha iyi hizmet verebilmek için halka en yakın yönetim birimi olan yerel yönetimlerin geliştirilmesi, insana ve kent yaşamına çağın gerektirdiği düzeyde büyük önem verilmesi ihtiyaçları fikri anlamda projenin gereğini oluşturmakta. AB yerel yönetimlerinde olduğu gibi ülkemiz yerel yönetimleri için ortak bir yönetişim kavramı geliştirilmelidir. Bu anlayışın en temel özelliği ”Demokratik ve Katılımcı” bir yönetimin desteklenmesidir. Proje ile Kırıkkale’de yerel yönetimde söz sahibi kişilerin bilgi, beceri ve hizmet anlayışları hedef ülkelerde yerinde artırılacaktır. Ayrıca AB belediyelerine yapılacak olan ziyaretlerle, belediyemizin ilgili birimlerindeki çalışmalar karşılaştırılma imkânına sahip olacak ve karşılıklı paylaşım sağlanacaktır. Projenin süresinin 18 ay olduğu açıklandı.
Proje, organik tarımın yapıldığı ülkeler ile ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor. Proje, amaçları yönüyle ortaklık boyutunda organik tarım alanında karşılıklı etkileşim ve paylaşımı planlamakta, kurumsal ölçekte ortakların birbirleriyle eğitsel, kültürel ve çok yönlü işbirliği yapmalarını amaçlamaktadır. Yararlanıcı düzeyinde ise katılımcıların tarım ve organik tarım konularında bilgi, beceri mesleki tutum ve iş alışkanlıklarını geliştirmeleri ile yeni gelişmeleri takip imkânı sağlanacaktır. Proje ortak olan kuruluşlara ve yararlanıcılara organik tarım konusunda teknolojik ve bilimsel katkı sağlarken, sonuçları itibari ile de Avrupalılık fikrini geliştirecektir.
Haberkale


  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu