Anahtar Kelimeler:

2009 Almanağı - Nisan Ayı

2009 Almanağı - Nisan Ayı

İşte Haberkale`nin 2009 Yılı Almanağı.

 

2 Nisan
3 Parti, YSK’ya Başvurdu
Kırıkkale’de yerel seçimlere katılan partilerden Demokrat Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi, seçimlere hile karıştığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu’na seçimlerin iptal edilmesi istemiyle başvuruyor.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
3 Nisan
Polisimizi Nasıl Bilirsiniz?
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, resmi internet web sitesinde, Kırıkkale’de emniyet hizmetlerinin vatandaşlar tarafından değerlendirilmesine yönelik anket düzenledi. Emniyetin kendisiyle ilgili vatandaşın düşüncesine önem vermesi olumlu bulundu.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
Korkmaz, Mazbatasını Aldı
29 Mart yerel seçimlerinde birinci çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi Kırıkkale Belediye Başkan adayı ve mevcut Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Adliyesine gelerek yeni dönem mazbatasını aldı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
4 Nisan
Listede Hokus Pokus
Demokrat Parti Kırıkkale Belediye Başkanı Mahir Yılmaz’ın Avukatı Özgür Salman, seçimde usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile çeşitli nedenlerle YSK’ya başvurarak seçimin iptalini ve oyların yeniden sayılmasını istedi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
6 Nisan
Sigorta Yaptırdı, Zarara Uğramadı
Balışeyh ilçesinin Kulaksız beldesinde Tarım Kredi Kooperatifinde 1 yıllığına 10 TL karşılığında kaza sigortası yaptıran çiftçi Duran Turna, geçirdiği kaza sonucunda vücudunda kırıklar oluşurken yaptırdığı sigorta ile yatırdığı paranın 100 katı olan 1.000 TL aldı.
 
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
 
7 Nisan
 
Kayınbabasını Av Tüfeğiyle Yaraladı
 
Üç aydan beri ayrı olduğu karısını istemek için Bilecik’ten Kırıkkale’ye gelen damat kayınbabasını av tüfeği ile vurarak ağır yaraladı.
 
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
 
Başbakan’dan Geriye Kalanlar
 
26 Ekim 2008 tarihinde Kırıkkale’ye gelerek İçme Suyu Arıtma Tesisi ve TOKİ anahtar teslimi törenine katılan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale Valiliği binasında dönemin belediye başkanları ve aday adaylarıyla objektifin karşısına geçerek hatıra fotoğrafı çektirmişti. Haberkale, 26 Ekim 2008 tarihinde çekilen fotoğrafı arşivinden çıkararak bugün hangi isimlerin AKP ve Başbakan ile yola devam ettiğini, hangi isimlerin ise yola devam etmediğini sizler için araştırdı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
9 Nisan
Kayıptı, Donmuş Halde Bulundu
Kırıkkale’nin tanınmış işadamlarından Sırrı Zengin’in amcaoğlu Cengiz Zengin, altı aydır kayıptı. Evli ve üç çocuk babası Zengin, Aksaray’da donmuş olarak bulundu.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
12 Nisan
Trafik Kazasında 5 Kişi Yaralandı
Kırıkkale’deki trafik kazasında 1′i ağır 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Kayseri-Kırıkkale kara yolunun Arpalıkçukuru mevkisinde, Kayseri’den Ankara’ya giden Seçil Canpolat’ın (25) kullandığı 06 FDV 52 plakalı otomobil, lastiğinin patlaması sonucu takla atarak şarampole yuvarlandı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
13 Nisan
Vahşi Cinayete 18 Yıl
Sanayi Mahallesinde 25 Haziran 2007 tarihinde tabanca ile öldürdüğü kocası Ö. S.’i (34) 9 ay banyo küvetin de saklayan ve 7 aydan beri Kırıkkale Ağır ceza mahkemesinde davası devam eden F. S. (34) in cezası 18 yıl 4 ay olarak belirlendi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
 
15 Nisan
YSK’dan DP’ye Kötü Haber Geldi
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Demokrat Parti tarafından Kırıkkale Belediye Başkanlığı seçimlerine şaibe karıştığı gerekçesiyle yapılan itirazları görüştü ve itirazların reddine karar verdi.
 
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
 
 
Kırıkkale Belediyesi’nden Çifte Standart
 
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın göreve tekrar seçilmesi dolayısıyla makama tebrik için gelen bir grup esnafın ziyareti sırasında, Haberkale muhabirinin ziyareti görüntülemesi anlamsız olarak engellendi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
17 Nisan
DP: Masa Başında Kaybettik
Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Adem Tonga, sitem dolu açıklamalarda bulundu. Demokrat Parti ekmeğini yiyen fakat Demokrat Parti’ye ihanet eden partililere haklarını helal etmediklerini vurgulayan Tonga, DP’nin kaderi ile bu şekilde oynanılmaması gerektiğini söyledi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
 
22 Nisan
Yemekteyiz’in Bahşılı Versiyonu
Kırıkkale İŞKUR Müdürlüğü’nce Bahşılı Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan soğuk mutfak aşçılığı bayan kursiyerleri bugün bir aylık çalışmalarını sergilediler. 20 kursiyerin yaptığı birbirinden güzel yemekleri afiyetle yemek ise protokole düştü.
 
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
 
 
23 Nisan
 
Hayat Kadınına Kurşun Yağdırdı
 
Kırıkkale’de ticaretle uğraşan 63 yaşındaki H.B.Ü, beraber yaşadığı ve aralarında para sebebiyle tartışma çıkan hayat kadını S.B. (31)’ye ruhsatsız tabancasıyla kurşun yağdırdı. Mermi dolu bir şarjörü S.B.’nin üzerine boşaltan H.B.Ü, olay yerinden kaçarken polis tarafından yakalandı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
27 Nisan
Yağmur Yağıyor, Seller Akıyor, Kırıkkaleli Uzun Atlıyor
Kırıkkale’de bugün ikindi saatlerinde 10 dakika süreyle etkili olan yağmur, sokak ve caddeleri dereye çevirmeye yetti. Yollarda yürüyemeyen, karşıdan karşıya geçemeyen vatandaşlar yağmurun ve sel sularının dinmesini bekledi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
29 Nisan
Öğrenci Başkanı, İddialara Açıklık Getirdi
Kırıkkale Öğrenci Meclisi Başkanı Oğuz Kaan Altıntaş, 23 Nisan sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tüm illerden öğrenci meclisi başkanlarının katıldığı programda, bir kısım medya kuruluşlarının kendisiyle ilgili “genel kurul salonunu terk etti” şeklinde yaptığı haberleri yalanladı. Haberkale’ye konuşan Altıntaş, “salonu terk etmem söz konusu olmadı. Bilhassa terk edecek arkadaşları engelledim ve problemin çözümüne yönelik bir konuşma yaptım” dedi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
Esnaf İşgali Tepki Çekiyor
Kırıkkale’de park yeri bulmak zaten bir çileyken bazı esnafların dükkânlarının önünü kendilerine tahsis ederek, kimsenin park yapmaması için mal, sandalye, merdiven, yatak ve şahsi park edilemez levhaları koyması sürücüleri çileden çıkarıyor.
İlgili haber için tıklayınız.
 
 
30 Nisan
Türk Bayrağı’na Büyük Ayıp
Kırıkkale’de 14 bin parke taş ile 1 ton boya kullanılarak 4 ayda yapılan ve 29 Ekim 2006 tarihinde törenle açılan, ulusal ve uluslar arası basında yer alan Türkiye’nin en büyük anıt bayrağının hâli görenlerin içini acıtıyor. Türkiye’nin uluslar arası alandaki simgelerinden biri olmaya aday anıt bayrağın üzerinde çıkan otlar ve bayrağın kırmızı renginin solması sonucu oluşan deformasyon Türk bayrağına yakışmayan bir görüntü arz ediyor.
İlgili haber için tıklayınız.
 
2009 yılı almanağının Mayıs ayı bölümü, 10 Şubat Çarşamba günü Haberkale’de!
Haberkale


  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli