Anahtar Kelimeler:

Karadenizlilerden 50.Yıl Saati

Karadenizlilerden 50.Yıl Saati

Ters Çalışan Saat, Görenlerin İlgisini Çekiyor.

 

Kırıkkale Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 50. Kuruluş Yıldönümünde ilginç bir çalışmaya imza attı. Dernek yönetimi, 50. yıl için “Arada bir çıkar” sloganıyla bir dergi, 50. yıl takvimi ve ilginç bir saat yaptırdı. Yapılan çalışmaların içinde ise en dikkat çeken çalışma Ters çalışan Temel saati ve Takvimde İki Bakanın bir Karadenizli sanatçıyla aralarında geçen fotoromanı tam bir Karadeniz işi olarak ortaya çıktı.

Dernek yönetimi anı olması için özel olarak bin adet saat yaptırdı. Buraya kadar her şey normal ancak esas olan saatin işleyiş tarzı. Normal saatlerde rakamlar sağdan sola sıralanırken, Karadenizlilerin saatinde rakamlar soldan sağa doğru sıralanmış. Akrep ve yelkovan da soldan sağa doğru ilerliyor. Saatin kullanımı ile ilgili bir de kullanım kılavuzu hazırlayan dernek yönetimi “Dünya ile aynı anda döner” sloganı eklemeyi de unutmamışlar.

Bakanların Röportajı Bulunuyor

Kırıkkale’de kuruluşunun 50. yılını kutlayan Kırıkkale Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, bu yıla özel bir çalışma hazırladı. 50. yıl için hazırlanan “arada bir çıkar” slagonuyla hazırlanan dergide Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak`ın röportajları da bulunuyor.


  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli