Anahtar Kelimeler:

Evlenme Çetesine 12 Tutuklama

Evlenme Çetesine 12 Tutuklama

38 Kişiden 12`si Tutuklandı.

 

Kırıkkale’nin de aralarında bulunduğu 20 ilde evlenme vaadiyle kandırdıkları kişileri dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 38 kişiden üçü kadın 12’si tutuklandı.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir süre önce Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki bir kavgada, bir suç örgütünün yaşlı adamlarla evlendirildikten sonra genç kadınların ziynet eşyalarıyla kaçtıkları bilgisine ulaştı. Jandarma ekipleri Balıkesir başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Trabzon, Kırıkkale, Sivas, Ordu, Çorum, Nevşehir, Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Antalya, Karabük ve Kahramanmaraş’ta eş zamanlı olarak “Sandık” adı verilen bir operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, 40 kişi gözaltına aldı.
Gözaltına alınan zanlılardan ikisi jandarmadaki ifadelerinin ardından salıverilirken, 38 kişi “nitelikli dolandırıcılık”, “hırsızlık”, “Pasaport Kanunu’na muhalefet”, “Birden çok evlilik, hileli evlenme ve dinsel tören” suçlamasıyla, adliyeye sevk edildi. Gece yarısına kadar süren mahkeme sonucunda 12 kişi  tutuklandı. Diğer 26 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
Haberkale


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı