Anahtar Kelimeler:

Nineye Devlet Sahip Çıktı

Nineye Devlet Sahip Çıktı

Harabe Evinde Ölümü Bekleyen Emine Nine`ye Devlet Şefkati.

 

Karşıyaka Mahallesi Okul Caddesi üzerinde bulunan ve yıkılmak üzere olan evde yaşam mücadelesi veren 82 yaşındaki Emine Yıldız’a Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yardım elini uzattı. Emine Nine’ye yeni ev kiralandı. Kiralanan ev, müdürlük tarafından temin edilen yeni eşyalarla döşetildi.
Basında yer alan haberler üzerine harekete geçen Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Yıldız’ın evinde incelemelerde bulundu. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir ve Vakıf Müdürü Murat Kılıç, Emine Nine’nin tabanı çöken iki katlı evde yaşamasının zor olduğunu belirterek yeni ev bulunmasını kararlaştırdı. Yıldız’ın kendi evine yakın bir yerde ev kiralandı.
Muayenesi Yapıldı
Yetkilileri yaşlı gözlerle karşılayan Emine Nine, huzur evine yerleşmek istemediğini bildirdi. Aynı zamanda hasta olan ve kendisine bakmakta zorlanan Emine Yıldız, bir ambulansla hastaneye götürülerek muayenesi yapıldı. Yıldız’a kiralanan ev, alınan yeni eşyalarla döşenirken, kirasının da Sosyal Yardımlaşma Vakıf tarafından karşılanacağı söylendi.
Haberkale


  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli