Anahtar Kelimeler:

Öcal: Gün, Dayanışma Günü

Öcal: Gün, Dayanışma Günü

Türk Metal`e Bağlı İşçiler, TEKEL İşçilerine Destek Verdi.

 

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, yaptıkları eylemle TEKEL işçilerinin yanında olduklarını belirtti. Öcal, günün dayanışma günü olduğunu kaydetti. Eyleme işçi ve memur sendikaları da destek verdi.
Cumhuriyet Meydanı’nda önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, TEKEL işçilerine destek olmak amacıyla bir araya geldi. Buradan yürüyüş halinde harekete geçen grup, AK Parti İl Teşkilatı önünde toplandı. Parti binası önünde sloganlar atan grup, daha sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, “TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Hükümetin, çalışanların hak ve taleplerine duyarsız davrandığı gerçeğinden hareketle, bu gün Türkiye’de çalışma yaşamına tüm sorunların sorumlusu olarak Hükümeti görmektedir. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Hükümetin, çalışma yaşamının her alanında emekçilerin ve onların temsilcilerinin dile getirdiği taleplere karşı uyguladığı sağduyu ve nezaketten uzak, kaba ve şiddet içeren yaklaşımından ve yaratılmak istenen çatışma ortamından son derece rahatsızdır” diye konuştu.
Kiralık İşçilik
Başkan Öcal, “Kamuoyunda ‘Kiralık işçilik’ olarak bilinen ve özel istihdam bürolarına işçileri kiralama yetkisi veren düzenlemenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeniden görüşülmek üzere TBMM’ne göndermesine rağmen gündemde tutulmasını, Toplumsal barış arayışları ile bağdaştıramamaktadır. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Hükümetlerin görevinin, vatandaşlarını kölelik koşullarında çalışmaya mecbur bırakmak değil, onlara insanca yaşam koşullarını sağlamak olduğunu düşünmekte, Hükümetin bu yaklaşımdan gün geçtikçe daha da uzaklaşmasını Ülkemiz adına sakıncalı bulmaktadır” dedi. TEKEL işçilerine destek yürüyüşüne Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Doğan ve yönetimi ile Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Abdullah Ateş destek verdi. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Haberkale


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli