Anahtar Kelimeler:

Satranç Turnuvası Yapılacak

Satranç Turnuvası Yapılacak

02-03 Ocak Tarihlerinde Düzenleniyor.

 

Türkiye Satranç Federasyonu ve Kırıkkale Satranç İl Temsilciliği tarafından yaş gurupları il seçmeleri, ABC Dershanesi satranç turnuvası başlıyor.
02-03 Ocak 2010 tarihleri arasında Kırıkkale Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenecek olan turnuvaya 8, 10, 12, 14, 16 ve 18 yaş kız ve erkek sporcuları katılacaktır. Dereceye giren sporculara, her kategoride birincilere 50 TL, ikinci ve üçüncülere kitap madalya katılım belgesi her katılımcıya ise ABC Dershanesine kayıt olduklarında yüzde 10 indirim ödülü verilecektir.
6 Kategoride Gerçekleşecek
2009 İl Seçmeleri Satranç Turnuvası 6 kategoride gerçekleştirileceğini dile getiren Satranç İl Temsilcisi Mehmet Ali Karabacak, “Yarışmaya katılan tüm sporcuların 1 Ocak 2004 den önce doğmuş olmaları zorunludur. 2004, 2005 doğumlular yarışmaya alınmayacaktır. Üst sınır ise 1991’dir. Yarışmaya katılan tüm sporcular hamle yazılımını bilmek zorundadır. Tüm sporcular kayıt masalarına Sporcu lisanslarını ve 2009-2010 vizesini ibraz etmek zorundadır”
Lisans Zorunlu
“Lisansı olmayan sporcular yarışmaya alınmazlar lisanslar iş bankasından çıkarılır lisans çıkaracak sporcular iş bankasına gidip müşteri temsilcisi ile görüşerek lisans çıkarabilirler lisans bedeli olarak 18 yaşından küçükler 10 TL, federasyonun 42005930838 numaralı hesabına para yatırır para yatırılırken lisans bedelimi? Ya da vize bedelimi? olduğu belirtilmeli ve not düşülmelidir. Dekontu mutlaka başhakeme gösterirler (lisans çıkaracak sporculara iş bankası öncelik tanır) geniş bilgi için www.tsf.orq.tr adresini ziyaret edebilirler”
Sporcular Toplantıya Katılmak Zorunda
“Tüm sporcular teknik toplantıya katılmak zorundadırlar. Yarışma eşlendirme ya da ödüller konusunda Değişiklik yapmaya Baş Hakem yetkilidir. Olası bir değişiklik teknik toplantıda Baş Hakem tarafından duyurulur. Her kategoride kız ve erkek sporcular ayrı ayrı oynayacaklardır. Yarışma sonuçları UKD hesaplarında kullanılacaktır. Birinci Tur eşlendirmesi belirtilen programa göre yapılacaktır. Eşlendirmesi duyurulduktan sonra yarışmaya yeni sporcu alınmaz”
Masasına Gelmeyen Sporcu Yenik Sayılır
“Satranç Turnuvası 02-03 Ocak 2010 tarihlerinde 60 dakika 15 saniye eklemeli temposuyla oynanacaktır. Katılıma göre tur sayısını ve saatlerini arttırmaya-eksiltmeye, eşlendirme sistemini değiştirmeye kategorileri birleştirmeye başhakem yetkilidir. Olası bir durum karşısında yeni program teknik toplantı sonunda duyurulacaktır. Anlaşmalı beraberliklerde ilk 20 hamle dolmadan yapılan talepler geçersiz sayılacaktır. Her turun başladığı saatten itibaren 10 dakika içinde masasına gelmeyen sporcu yenik sayılır”
İtirazlar
İtirazlar hakkında bilgi veren Karabacak, “TSF İtiraz Kurulları Prosedürü uygulanacaktır. TSF İtiraz Kurulları Prosedürü uyarınca kurulacak itiraz kurulu, itirazları değerlendirir. İtirazlar, itiraza ilişkin maçın oynandığı turun bitiminden sonra en geç 15 dakika içinde yazılı olarak Başhakeme yapılacaktır. İtiraz Güvence bedeli 75 TL’dir” dedi.
Haberkale


  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli