Anahtar Kelimeler:

28 Oto Yıkamacı Mühürlendi

28 Oto Yıkamacı Mühürlendi

Şehir Merkezinde Oto ve Halı Yıkamacılara Ruhsat Verilmedi.

 

Kırıkkale’de uzun süredir ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 28 tane oto yıkama ve halı yıkama işyeri Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlendi.
Güzeltepe, Ovacık, Hüseyin Kâhya, Gürler, Tepebaşı, Yaylacık, Kurtuluş, Kaletepe ve Yenidoğan mahallelerinde faaliyet gösteren oto ve halı yıkama istasyonları Kırıkkale Belediyesi Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğünce denetlendi. Yapılan denetimler sonucunda bu işyerlerinin gerekli prosedürleri taşımadığı ve ruhsatsız olarak faaliyette bulunduğunun tespit edildiği bildirildi. Ayrıca bu işyerlerinin bazılarının çalışmaları sırasında  verdiği rahatsızlıktan dolayı mahalle sakinlerince defalarca şikâyet edildiği biliniyordu.
Önce Uyarı, Sonra Mühür
Bunun sonucunda Kırıkkale Belediye Encümenince alınan karar gereğince 28 tane oto ve halı yıkama istasyonunun önce uyarıldığı ve taşınmaları için ek süre verildiği ve daha sonra 10 Aralık 2009’da kapatılmasına karar verildiği bildirildi. Oto yıkama ve halı yıkama işi yapacakların bu işyerlerini Sanayi’ye taşıdıkları takdirde ruhsat alabileceğinin belirtilmesi üzerine bazı oto yıkamacıların işyerlerini Sanayi’ye taşıdığı bildirildi.
Haberkale


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli