Anahtar Kelimeler:

Bir Ailenin Dramı

Bir Ailenin Dramı

Eşinin Vasiyeti Gereği 17 Sene Önce Kaybolan Oğlunu Arıyor.

 

Kırıkkale’de bir vatandaş, eşinin son vasiyetini yerine getirmek için 17 yıl önce Antalya`ya gittikten sonra kaybolan çocuğunu bulmaya çalışıyor. Geçen ay ölen eşi Ümmügülsüm Aktaş`ın, “Ben öleceğim. Bana kaybolan çocuğum Erdoğan Aktaş`ı bulup sağ ise mezarıma getir. Öldü ise yanıma göm” demesi üzerine gözü yaşlı Halil Aktaş, oğlunu yeniden aramaya başladı.
Elinde oğlunun 13 yaşındaki resmini hiç düşürmeyen Aktaş, resme bakarak çocuğunun özlemini gideriyor. Ümidini yitirmeyen Halil Aktaş, eşi Ümmügülsüm Aktaş`ın, Kırıkkale`nin Karakeçili ilçesinde bulunan mezarına giderek, oğlunu bulacağı sözünü verdi. Bir çocuğunu 20 yaşındayken suda boğularak, diğer çocuğunu da 16 yaşında kalp krizinden kaybeden Aktaş, eşi ölürken `Erdoğan` diyerek sayıklayarak, yaşamını yitirmesinin kulaklarından silinmediğini söyledi.
17 Sene Önce Evden Ayrılmış
Oğlunun, 17 sene önce çalışmak için Antalya`ya gitmek için evden ayrıldığını açıklayan Halil Aktaş, oğlu ile bir daha temasa geçemediğini, bütün aramalara rağmen izine ulaşamadığını ifade etti. Çocuğu kaybolduktan sonra bir çocuğunu suda boğularak, diğerini ise kalp krizinden kaybettiğini söyleyen Aktaş, “Erdoğan`ın kaybolması bizi ve eşimi daha çok üzdü. Çünkü ölen çocuklarımın cenazelerini gördük. Fakat Erdoğan`ın dirisini ve ölüsünü bir daha göremedik.” şeklinde konuştu. Çocuğu kaybolduktan sonra, oğlu `Erdoğan gelecek` diyerek eşinin bir saniye dahi gözünü kapıdan ayırmadığını belirten Halil Aktaş, “Akşam olunca her ikimizde sanki oğlumuz kapıdan girecek gibi bir ümidimiz vardı. Yatana kadar, oğlumuzun gelmesini beklerdik. Baktık gelmiyor. Ağlayarak uykuya dalardık. Şimdi eşim gitti. Kapıya ben bakıyorum.” dedi.
Yardım Bekliyor
Tanımadığı arkadaşlarının, oğlunu Antalya`ya götürdüğünü açıklayan Aktaş, “Allah rızası için oğlumu Antalya`ya götürenler, yerini söylesin. Ölü ya da diri fark etmez. Tek isteğim gözü arkada giden eşimin son vasiyetini yerine getirmektir.” diye konuştu.
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu