Anahtar Kelimeler:

Elmadağ Viyadükleri Açıldı

Elmadağ Viyadükleri Açıldı

Ankara-Kırıkkale Arası Ulaşım Süresi Kısaldı.

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Elmadağ viyadüklerinin tamamlanmasıyla Ankara-Kırıkkale arasındaki 75 dakikalık yolun 30-35 dakikaya indiğini belirterek, “Ulaşım eziyet olmaktan çıkarak, keyfe dönüştü” dedi.

Yıldırım, Elmadağ viyadüklerinin trafiğe açılışında yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı öncesinde, vatandaşların seyahatlerinin eziyete dönüşmemesi, emniyetli şekilde sağ salim sevdiklerine ulaşabilmeleri için yıllarca “ölüm rampası” diye adlandırılan Elmadağ viyadüklerinin önemli kısmını hizmete açtıklarını söyledi.
3 Şerit Gidiş, 3 Şerit Geliş

Viyadüğün 300 metre boyunda ve 40 metre yüksekliğinde olduğunu belirten Yıldırım, inşaatın tamamlanmasıyla rampalardaki sıkıntıların büyük ölçüde giderildiğini dile getirdi. Çalışmaların Aralık ayında bitirileceğini ifade eden Yıldırım, Kırıkkale Delice`ye kadar 79 kilometrelik yolun otoyol standartlarında 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olarak 6 şeritli bölünmüş yol haline geleceğini bildirdi. Ankara-Kırıkkale arasındaki 75 dakikalık yolun 30-35 dakikaya indiğine işaret eden Yıldırım, `”Ulaşım eziyet olmaktan çıkarak, keyfe dönüştü. Hayırlı uğurlu olsun burada bütün amacımız, vatandaşlarımıza daha rahat daha konforlu daha emniyetli ulaşım imkânı sağlamak” diye konuştu.
İlk Yolculara Çiçek ve Çikolata

İnşaat çalışmasını yapan Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerine de teşekkür eden Yıldırım, 12 senedir süren çalışmaların yüzde 43`ünün 9 yılda kalan yüzde 57`sinin son 3 yılda yapıldığını dile getirdi. Yıldırım, yolun Anadolu`ya açılan önemli bir koridor olması dolayısıyla hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını vurguladı. Bakan Yıldırım, viyadükten geçen ilk araçların sürücülerine karanfil ve üzerinde “Elmadağ viyadükleri trafiğe ilk açılış günü” yazılı çikolatalar vererek, hayırlı yolculuklar diledi. Yolcu otobüslerine de binen Yıldırım, yeni yol hakkında vatandaşlara görüşlerini sordu ve bayramlarını kutladı. Vatandaşlar da viyadüğün yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Bakan Yıldırım`a teşekkür etti.
Haberkale


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli