Anahtar Kelimeler:

Koçum, Dünya Üçüncüsü

Koçum, Dünya Üçüncüsü

İkinci Olan Rakibi Dopingli Çıkınca Muhammed Koçum Bir Basamak Yükseldi.

 

Geçtiğimiz 17 - 26 Mayıs 2009 tarihinde Tayland da yapılan Gençler Dünya Halter Şampiyonası`nda toplamda 252 kilo kaldırarak dünya 4. olan Kırıkkale Polisgücü Haltercisi 62 kiloda Muhammed Koçum, Kazakistanlı ve dünya ikincisi olan haltercinin doping yaptığı ortaya çıkması ile dünya üçüncüsü oldu. Doping olayının ortaya çıkması üzerine Kırıkkale de ve halter camiasında büyük sevinç yaşandı.
Gelecek için istikbal vaat eden genç halterci Muhammet Koçum, dünya üçüncüsü olması ile birlikte iki bronz madalya kazandı. Ayrıca silkmede 141 ve toplam da ise 252 kilo kaldırması sonucu dünya üçüncülüğünü elde etti.
Antrenör Cemal Boyacı, adaletin yerini bulduğunu belirterek, "Genç haltercimizin Tayland da hakkı yenmişti. Bundan sonra daha çok başarılara imza atacaktır. Buna inanıyor ve güveniyoruz." dedi.
Muhammet Koçum ise, "Gençlerde dünya üçüncüsü olmak benim için gurur meselesidir. Bundan sonrada bu başarıların üzerine çıkarak ülkem için daha çok başarılara imza atacağım. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın." diye konuştu.
Haberkale


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı