Anahtar Kelimeler:

Belediye İşçisi Eyleme Geçiyor

Belediye İşçisi Eyleme Geçiyor

9 Aydır Maaş Alamayan İşçilerden Kırıkkale Belediyesi`ne Sert Tepki.

 

Geçtiğimiz aylarda sendika binası önünde sendika başkanı ve iki işçiyle başlatılan açlık grevinde yaklaşık 3,5 saat görüşme sonrasında anlaşmaya varan Kırıkkale Belediyesi işçileri, dün öğlen saatlerinde yine maaş alamadıklarını ifade ederek eylem yaptılar. Yaklaşık 200 işçinin katıldığı eylemde, işçiler cumartesi günü belediye binası önüne siyah çelenk bırakacaklarını ifade ettiler.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 kadar belediye işçisi adına sıkıntılarını içeren bir konuşma yapan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Harun Arslan, “Uzun bir süredir, maaşlarımızı, ikramiyelerimizi ve toplu iş sözleşmemizden doğan diğer haklarımızı alamıyoruz. Belediye yönetimi ile diyaloglarımızı ısrarla sürdürmemize rağmen her hangi bir sonuç alamadık. Yaptığımız eylemler arasında bulunan açlık grevine bütün belediye işçilerimiz katılmış ve istenilen derecede sesimizi ulaşabilecek en üst makamlara ulaştırmıştık. Ve bunun karşılığında sendikamız ve belediye yönetimi ile yaklaşık 3,5 saati bulan bir görüşme neticesinde mutabakata varılmıştı. Mutabakat gereği 3 ay düzenli ödeme yapılmasına rağmen tekrar başa dönülmüş ve maaşlarımız ile diğer haklarımız verilmemeye başlanmıştır.”
9 Aydır Maaş Alamıyoruz
Arslan açıklamasının devamında ise “Bugün itibariyle Ekim ve Kasım ayı aylıkları taahhüt edilmesine rağmen ve bunun yanı sıra diğer alacaklarımız hâlen ödenmemiştir. Ödenmesine ilişkin yaptığımız temaslar sonucunda ise ödeneceğine dair herhangi bir cevap alamamış bulunuyoruz. Başkent’in hemen yakınında bulunan bir kente hizmet veren işçiler olarak artık tahammüllerimizin sınırına gelmiş bulunuyoruz. Geçimimizi sağlamak üzere bankalardan alınan kredilerin geri ödenmemesi nedeniyle haciz işlemleri ile karşı karşıya kalmış durumdayız.  Bugün itibariyle eski kadrolu arkadaşların 6 maaş yeni kadrolu arkadaşların 9 maaş alacakları bulunmaktadır. Belediye yönetimine buradan seslenmek istiyoruz, sözlerinize sahip çıkın, bizleri daha fazla mağdur etmeyin. İşçi arkadaşlarımız evlerine ekmek götüremez duruma geldi, hiç mi vicdanınız yok?” ifadelerine yer verdi.
Yarın Kurban Kesip Çelenk Bırakacaklar
Eylemlerinin başlangıcı olarak 21 Kasım Cumartesi günü Hüseyin Kâhya Parkı yanında kurban keseceklerini belirten Arslan, devamında ise 500 belediye işçisiyle beraber Kırıkkale Belediyesi binasına yürüyeceklerini ve belediye önüne siyah çelenk bırakacaklarını açıkladı.
Yerel Basına Tepki
Arslan’ın konuşmasının ardından işçiler sessizce dağılırken bir grup işçi, basın mensuplarına tepki gösterdi. Kırıkkale Belediyesi işçilerinin zor durumunu görmezden gelip haber yapmadıklarını iddia ettikleri yerel gazete muhabirlerine tepki gösteren işçiler, sendika görevlilerinin araya girmesiyle yatıştırıldı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli