Anahtar Kelimeler:

Uygulamalı Kurban Kestiler

Uygulamalı Kurban Kestiler

50 Kursiyer, Uygulamalı Olarak Kurban Kesti.

 

Kurban bayramı öncesi Kırıkkale Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Tarım İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Kurban Kesim Kursu’na katılan 50 kursiyer, Kırıkkale Belediyesi Mezbahanesi’nde uygulamalı olarak kurban kesimi gerçekleştirdi.
Kırıkkale Belediyesi Mezbahanesi’nde gerçekleşen kurs bitirme ve uygulama törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şimşek, Tarım İl Müdür Yardımcısı Ekrem Şener ve kursiyerler katıldı. 20 saat uygulamalı eğitim 20 saat de teorik olarak eğitim gören kursiyerler dün uygulamalı olarak kurban kesimini gerçekleştirdiler. Uygulamalı olarak yapılan kurban kesimi öncesi açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şimşek, “Aldığınız bu kurban kesim sertifikası ile kurban kesimini rahatlıkla yapabileceğiniz gibi kasaplarda ve marketlerin et reyonlarında iş bulma imkânına da sahip olacaksınız. Her yıl kurban bayramı öncesi bu kursu düzenliyoruz. 6 yıldır verilen kurs sonunda bugüne kadar 300 vatandaşımıza kurban kesim sertifikası verdik” dedi.
Kurban Kesim Yarışına Girmeyin
Müdür Şimşek, “Kursa katılan herkese ve bize bu imkânları sağlayan Kırıkkale Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bu sertifikaları aldıktan sonra hadi 10 dakikada bir kurban kesimi yapma yarışına girmeyin. Kendinize ve komşunuza yakınınıza faydalı olabilirseniz bu bizim için yeterli. Böylesi daha hayırlı ve faydalı olacaktır” şeklinde konuştu. Kurban kesme uygulama eğitimine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ise konuşmasında, “Bu kursa katılan tüm kursiyerlerin en iyi şekilde faydalanacağına inanıyorum. Bir yakınınızın, bir komşunuzun kurbanını kesip yardımcı olursanız ne mutlu, kursa katılan tüm kursiyerlere ve bu imkânı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu