Anahtar Kelimeler:

Üniversiteden Temel Üstüne Temel

Üniversiteden Temel Üstüne Temel

Kapalı Spor Salonu İnşaatının da Temeli Atıldı.

 

Kırıkkale Üniversitesi’nde, 2009-2010 eğitim öğretim yılında üst üste temel atma törenleri yapılıyor. Tıp Fakültesi ve Veteriner Fakültesi binalarının temellerinin atılmasının ardından üniversite kapalı spor salonunun temeli de düzenlenen törenle atıldı.
Törenden önce kampüs alanı içerisindeki Konuk Evi’nde düzenlenen resepsiyona Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Burhanettin Öksüm, Sağlık İl Müdürü Ergül Demiral, Ampute Futbol Milli Takımı ve Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.
Tesisleri Kullanmak da Önemli
Burada bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, “Birçok ile nasip olmayan olimpik bir havuzumuz var. Havuzumuz belli zamanlarda yoğun, belli zamanlarda ise atıl durumda bekliyor. Bizler yapılan tesislerimizin boş kalmamasını istiyoruz, spor kültürünü de insanımıza vermemiz gerekir. Kırıkkale’nin gelişmesinde üniversitemizin rolü ve desteği çok önemlidir. Gençlerin bu işe gönül vermeleri çok önemlidir. Kırıkkale’ye bu tesisimiz hayırlı olsun” dedi.
Gelecek Nesiller İçin Spor Şart
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak ise konuşmasında “Üniversite eğitim kurumudur. Eğitim verirken, bunun dışında öğrencilerimize neler sunabiliriz, bunları düşüneceğiz. Öğrencilerimize hem boş zamanlarında hem de ders kapsamında devamlı açık tutabileceğimiz bir kapalı spor salonuna kavuşmaktayız. Sağlıklı nesiller için sporun önemini biliyoruz. Sporsuz ve sanatsız hiçbir şey olmaz. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.” dedi.
Konuşmaların ardından Beden Eğitimi Yüksek Okulu’nun salonunda öğrencilerin engelli tırmanışlarını izleyen heyet, daha sonra kapalı spor salonu inşaatının temel atma törenine geçti. Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi bölümü öğrencileri de ileride kullanacakları spor salonunun temeline harç attılar.


  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı