Anahtar Kelimeler:

Devir Vinçle Boyacılık Devri

Devir Vinçle Boyacılık Devri

İskele Kurmak da Neymiş? Şimdi Vinçle Boyacılık Devri.

 

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir binanın dış boya işi, ana cadde üzerine iskele kurmanın zorluğu ve yüksek maliyeti sebebiyle vinç yardımıyla yapılmaya başlandı. Vinçli boyacı Ali Kemertaş, bu fikrin aklına vinç yardımıyla cam temizleyenleri gördüğünde geldiğini söyledi.
Yaklaşık on yıldan beri boyacılık işi ile uğraştığını ifade eden Ali Kemertaş (35), “Bu işe ilk başladığımda yüksek katlı binaların sayısı azdı, ancak bir türlü yüksek katlı binalarda boya işini istediğimiz kalitede yapamıyorduk. Bir gün İstanbul`da bir fuara katıldım, orada İstanbul`un tarihi mekânlarını dolaşırken, iki tane gencin vinç yardımı ile cam temizliği yaptığını gördüm. Ve bu fikir aklımda yer edindi, ancak gel gelelim Kırıkkale`de yüksek katlı boya işini yapabileceğim vinç yoktu.”

Tereddütsüz Bu İşi Alıyorum

“Yaklaşık iki yıl boyunca çok katlı binaların işini alamadım. Yine bir gün bir arkadaşımızın yaklaşık 10 metreye ulaşan bir vinci satın aldığını öğrendim. Hemen bu arkadaşımın yanına giderek boya işini yaptığımı ifade ettim ve anlaştık. Artık Kırıkkale`de çok katlı binaların boya işi olduğu zaman hiç korkusuz, tereddütsüz bu işi alıyorum. İşimi hem daha pratik gerçekleştiriyorum, hem de maliyet ve zamandan tasarruf ediyorum” dedi.


  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı