Anahtar Kelimeler:

Kanser Hastalarına Müjde

Kanser Hastalarına Müjde

Kemoterapi Tedavisi İçin Ankara`ya Gitmeye Gerek Kalmayacak.

 

Kırıkkale Devlet Hastanesine Kemoterapi Ünitesi açıldı. Kanser hastaları artık tedavileri için Ankara’ya gidip gelmek zorunda kalmayacak.
Kırıkkale Devlet Hastanesi 1. katında hizmete giren kemoterapi ünitesinin açılışına, Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Ergül Demiral, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Defterdar Mehmet Erkınay, Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Osman Acar, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Tekin Akça ve hastane personeli katıldı.
Ünite Gezildi
İşadamı Ekrem Gök ve Kırıkkale esnaflarından Savaş Atıcı’ nın katkıları ile açılan Kemoterapi ünitesini davetliler açılış sonrası gezdi. Açılış öncesi konuşma yapan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Öncel, ünitede 4 adet kemoterapi koltuğunu olduğunu ve mesai saatleri içerisinde çalışacağını söyledi. Öncel, üniteden sorumlu olan hekim Op. Dr. Erhan Güven’in Ankara Onkoloji Hastanesinde ihtisas yaptığını ifade etti.
2 Sağlık Personeli Çalışacak
Öncel “Hastalarımızın operasyondan sonraki Kemoterapi uygulamasından çektiği sıkıntıları azaltmak amacıyla Kemoterapi Uygulama Ünitesi açmaya karar verdik. Bu ünite Ankara Onkoloji hastanesi ile entegre olarak, hastaların Onkoloji hastanesinden almış oldukları kemoterapi planını burada uygulamak üzere hizmet verecektir. Kemoterapi uygulama ünitesi poliklinik katında mesai saatleri içerisinde hizmette olacaktır. Ünitemizde 4 adet kemoterapi uygulama koltuğu bulunmaktadır. İki adet sağlık personeli bu konuda Ankara Onkoloji Hastanesine eğitime gönderilmiş olup sertifika almışlardır. Ünitemiz tüm birimleriyle ve ilaç hazırlama kabiniyle standartlara uygun olarak kurulmuş olup hastaların ihtiyaçları göz önünde tutulmuştur” şeklinde konuştu.
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu