Anahtar Kelimeler:

Kasaplara, Kurban Kesme Eğitimi

Kasaplara, Kurban Kesme Eğitimi

Kurban Bayramı`nda Acemi Kasap Faciası Olmaması İçin Halk Eğitim`den Kurs.

 

Kırıkkale Halk Eğitim Merkez`inde ‘Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Kesimi` kursu başladı. 40 kişinin eğitim alacağı kursta 20 saat teorik, 20 saat uygulamalı olmak üzere toplam 40 saat eğitim verilecek.

Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Kesimi Kursu düzenlenen açılış programıyla start aldı. Kursa geçen yıllara oranla katılım daha yüksek oranda oldu. Toplam 40 kişinin katıldığı kursta, kursiyerler Halk Eğitim Merkezi dersliğinde 20 saat teorik eğitim gördükten sonra, Kırıkkale Belediyesi Mezbahanesinde 20 saat uygulamalı eğitim alacak. Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Uyar, kursiyerlerin mezbahanede 1 küçük, 1 de büyükbaş hayvan keseceklerini söyledi. Açılış programında kursun faydaları hakkında açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şimşek, vatandaşların kurban kesimini kolay bir durum olarak gördüğünü ancak, Türkiye`nin dört bir yanında Kurban Bayramı`nda kurban kesimi sırasında sık sık kazaların yaşandığını hatırlattı.

Uyarılarda Bulundu

Müdür Şimşek, “Kurban Bayramı öncesi tüm kurumları bir telaş alır. Sağlık yönünden, çevre kirliliği yönünden ve olası kazalara mahal verecek durumlar yönünden Kurban Bayramı öncesinde kurumlar dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulunurlar. Bizler de Halk Eğitim Merkezi olarak vatandaşlarımızın bilinçli bir şekilde Kurban Bayramı`nı geçirmesi, çevreye ve kendi sağlığına zarar vermesini önlemek adına kurs açıyoruz” dedi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Örçün ise, kursa olan ilgilinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, “Kurban Bayramı`nda kurban kesimi sırasında yaşanılan kazalar hepimizi üzüyor. Bilinçli hayvan kesimi konusunda vatandaşlarımıza teorik ve uygulamalı olarak eğitimler verilecektir” şeklinde konuştu.


  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli