Anahtar Kelimeler:

Sefer: Krizin Faturası Ağır Oldu

Sefer: Krizin Faturası Ağır Oldu

Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı`ndan Ekonomi Değerlendirmesi.

 

Kriz vurdu geçti. Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, iş yeri temsilcileri ile yaptığı toplantı sırasında, son 1 yılın ekonomisini değerlendirdi. Sefer, kriz nedeni ile işsizliğin son yılların en büyük rekorunu kırdığını söyledi.
Krizin bedelini çok ağır olarak hissettiklerini ifade eden Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, kendilerine bağlı birçok sektörün bitme noktasına geldiğini belirtti. Sefer, birçok işletmenin 6 aylık kısa çalışmalar yaptığını, işçi çıkardığını, sigortasız çalıştırdığını söyledi. Kendilerinin de krizin etkisini, işten çıkarılan işçilerin üyeliklerinin düşürülmesi şeklinde gördüklerini ifade eden Sefer, hükümetin yanlış politikalar izlediğini dile getirdi.
Maaşlara Zam Olsun ki Piyasa Canlansın
Hükümetin krizi yenmek için açıkladığı 5 ayrı paketin, memurun, işçinin, emeklinin ve özel sektör çalışanın bütçesine katkı için hazırlanmadığını söyleyen Sefer, paketlerin sadece bütçeye katkı yaptığını, hükümetin kendi açığını kapatmaya yönelik olduğunu belirtti. Sefer “İşçinin, emeklinin, memurun ve asgari ücretli çalışanın ücretlerine zam yapılsın ki piyasa öyle canlasın. Bazı sendikalarının desteklediği ‘Alın verin, piyasa canlansın’ kampanyasını samimi bulmuyoruz. Zam olmadan alıp verme olmaz” dedi.
Yabancı Bankaları İnceleyin
İşsizlik fonuna da değinen Başkan Sefer, “Bugüne kadar bu fonda 40 Kattrilyon para birikti. Bu paraların işsizler için değil, bütçelerini kapatmak için kullandıklarını gözlemliyoruz. Bu paralar işçinin rızkından kesildiyse, o işçi işsiz kaldığı gün fondaki paradan yararlanmalıdır” şeklinde konuştu. Tüm bunlar olurken, Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı uyruklu bankaların yıllık kar paylarının incelenmesini isteyen Sefer, “Yabancı bankaların karları dudak uçurtacak şekilde arttı” dedi.
Hastane Seçme Hakkı, Seçim Politikasıydı
Genel sağlık uygulamasına da değinen Recep Sefer, “Herkes istediği hastanede, istediği tedavi görecek projesine karşı çıkmıştık. Bazı vatandaşlardan, emeklilerden tepki aldık. ‘Biz istediğimiz hastanede muayene olacağız. İşimize çomak sokmayın’ dediler. Ama ne oldu şimdi. Buda büyük bir fiyaskoyla sonuçlandı. Neden çünkü bunlar seçim için oluşturulan bir projeydi. Temeli yoktu. Şimdi sağlık fonunda cari açık aldı başını gitti.
Söylediklerimiz Doğru Çıkıyor
Söylediklerinin her zaman için doğru çıktığını ifade eden Sefer “Bizim söylediklerimizin hiç biri yanlış çıkmıyor. Keşke yanlış çıksa da gül gibi geçinip gitsek. Bakın belediyelere şimdi hepsi bir bir çalışma alanlarını özelleştiriyor. Neden? Hükümetin izlediği yanlış politikadan. Tüm belediyeler şimdi özelleşerek bir dönem daha götürmeyi hedefliyor. Ama bu böyle olmaz” dedi.
Haberkale


  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı