Anahtar Kelimeler:

Domuz Gribi Kırıkkale`de!

Domuz Gribi Kırıkkale`de!

İşte İlk Domuz Gribi Vakalarıyla İlgili Ayrıntılar.

 

Kırıkkale’de 3 kişide görülen domuz gribi virüsüyle ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Hıfzıssıha Enstitüsü’ne Kırıkkale’den gönderilen 6 örneğin 3 tanesinin pozitif çıktığı belirtildi. 3 vakanın 2’sinin öğrenci olması, bu öğrencilerin okulları açısından tehlike arz etmesi sebebiyle korku yarattı.
Kırıkkale’de H1N1 virüsü bulunduğu şüphesiyle Ankara’daki Refik Saydam Hıfzıssıha Enstitüsüne gönderilen örneklerden 3 tanesinin pozitif çıktığı açıklandı. Domuz gribi virüsü bulunan ve isimleri açıklanmayan 3 kişiden birisinin 18 yaşın üstünde bir öğrenci, diğerinin ise küçük yaşlarda bir öğrenci olduğu belirtildi.
Hastalardan 2’si Taburcu Edildi
Alınan örnekleri pozitif çıkan 3 vakadan 2’sinin tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiği, aynı zamanda lösemi hastası olan diğer kişinin tedavisinin ise Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde devam ettiği bildirildi.
Öğrenci Olmaları Korkutuyor
Kendilerinde H1N1 virüsü bulunan 3 hastadan 2’sinin öğrenci olması tedirginlik yarattı. Bu kişilerin tedavilerinden önce virüsü okuldaki diğer öğrencilere bulaştırmış olabilme ihtimalinin sorulduğu Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Ergül Demiral, devlet olarak her türlü tedbiri aldıklarını söylemekle yetindi.
Sağlık Müdürü: Paniğe Gerek Yok
Kırıkkale’de 3 kişide domuz gribi vakası haberinin ilk olarak Haberkale’de yayınlanmasının ardından basını bilgilendirme toplantısı düzenleyen Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Ergül Demiral, hasta kişilerle ilgili bilgileri Sağlık Bakanlığı kararı gereği basınla paylaşamadıklarını belirterek Kırıkkaleli vatandaşları domuz gribi konusunda bilinçli hareket etmeye çağırdı. Vatandaşlardan paniğe kapılmamalarını isteyen Demiral, “normal gripten nasıl korunuyorsak aynı yöntemleri domuz gribi için de uygulayalım. Kişilerle yakın temastan, öpüşmekten, tokalaşmaktan kaçınalım ve ellerimizi sıklıkla yıkayalım” diye konuştu.
Kırıkkale’ye 3000 Aşı Geldi
Domuz gribi virüsü olan H1N1 ile mücadelede en etkili yöntemin aşılama olduğunu söyleyen Dr. Demiral, Türkiye’ye gelen 500 bin doz aşıdan 3 bininin Kırıkkale’ye getirilerek depolarda muhafaza edildiğini ve bu aşıları öncelikle hacı adayları ve sağlık çalışanları olmak üzere uygulamaya başlayacaklarını söyledi. Türkiye’nin yaptığı anlaşmalarla domuz gribi konusunda Dünya’da aşıyı temin eden şanslı ülkeler arasında olduğunu belirten Demiral, “ileriki günlerde gelecek aşılarla vatandaşlarımızı da aşılamaya başlayacağız ve 2009 sonu itibariyle Türkiye genelinde 19 milyon kişiyi aşılamış olacağız” dedi.


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu