Anahtar Kelimeler:

İşadamlarının Bosna Çıkarması

İşadamlarının Bosna Çıkarması

Kırıkkaleli İşadamlarından Bosna Hersek`e Gezi.

 

Anadolu Genç İş Adamları Derneği üyeleri, Bosna Hersek`in tarihi ve kültürel güzelliklerini Kırıkkale halkına tanıtmak amacıyla Bosna Hersek`e gezi düzenledi.
Anadolu genç İş Adamları Derneği Başkanı Musa Aksoy yatığı açıklamada "1994`te okul açmak için Bosna Hersek`e eğitim gönüllüleri geldi. Bosna Hersek, Türk okulları sayesinde bir eğitim çerçevesi içine âlindi. Keşfedilen tarihî tabii ve kültürel güzellikler de, Kırıkkale halkına niçin tanıtılmasın fikri ortaya atıldı, bizde AGİAD olarak yüksek istişare kurulu üyelerimizi ile birlikte düştük kardeş ülke Bosna yollarına. Çünkü Bosna Hersek, Türkiye ve Türkiye de Bosna Hersek gibiydi. Ama Avrupa`nın ortasındaki bu bakir güzelliği Kırıkkale halkı hiç tanımıyordu. Bosnalılar (Sırp, Hırvat, Boşnak) içinde hemen her aileden yolu Türkiye`ye düşen birisi vardı"
Ticaret Köprüleri
"Osmanlı`dan sonraki dönemlerde bu topraklardan Türk ve Osmanlı izi silinmek istendi. Tarih kitapları Türk ve Osmanlı aleyhinde yazılmaya başlandı. Buna rağmen Boşnaklar, Türk ve Osmanlı tarihini kendi tarihleri olarak kabul ettiler. Biz de buraya ziyarete gelerek Kırıkkaleli hemşerilerimizin Bosna ile ilgili kanaatlerine, duygu ve düşüncelerine biraz olsun katkıda bulunmak için, bu geziyi organize ettik. Kurulan dostluk köprüleri sayesinde ileride bu tür geziler ticaret köprüleri haline gelecek ve hem Türkiye ve Kırıkkale ekonomisine katkıda bulunulacak hem de şehrimizdeki saygın iş adamlarının dış dünya ile entegre olması sağlanacak" ifadelerine yer verdi.


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı