Anahtar Kelimeler:

Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Meslek Edindirme Kurslarını Tamamladılar.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur tarafından düzenlenen Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar İşletmenliği ve Emlakçılık kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.
Kurslar çerçevesince 200 saat verilen Bilgisayar İşletmenliği kursuna 20 kursiyer, yine 200 saat verilen Bilgisayar Donanımı Kursuna 40 kursiyer, 80 saat verilen emlakçılık kursuna ise 20 kursiyerin katıldığı ve sertifika almaya hak kazandığı belirtildi. 2009 yılından beri açılan kurslar çerçevesinde şimdiye kadar ilimize 4 buçuk trilyon kaynağın geldiğini belirten İş-Kur İl Müdürü Nazım Ulu “İş-Kur’un en önemli görevlerinden biri de İş-Kur’da kayıtlı işsizlere meslek edindirme kursları düzenlenmesidir.”
“Bu meslek edindirme kursları, Çalışma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında istihdam ve meslek eğitim projesi imzalanmıştır. Bu proje kapsamında Türkiye genelinde 300 bin kişinin mesleki eğitime 120 bin kişinin de kamu yararına çalışma işlerinde çalıştırılması için planlanmıştır. Bu plan doğrultusunda ilimizde 46 meslek dalında ilin ihtiyacı doğrultusunda bin 355 kişiye mesleki eğitim verdik. Şu anda da 682 kursiyerin de eğitimi devam etmektedir.”
Peker, Kursiyerleri Tebrik Etti
“Bunun yanında bizim istihdam garantili projelerimiz, özürlülere ve hükümlülere yönelik projelerimiz ve ayrıca bunun yanında, toplum yararına çalışma projeleri vardır. Bu projeler daha çok istihdama yöneliktir. Hizmetlisi olmayan okullarımızda şu anda 81 okulumuzda 157 tane kurumumuzda kayıtlı işsizi orada istihdam ederek, hem sigortası, hem maaşı kurumumuz tarafından ödenerek istihdam edilmiştir. Yine Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Organize Sanayi Bölgesi’ne 3 bin tane fidan dikilmiş, yine 12 Ekim’de başlayan Hasandede mevkiinde 1000 tane fidan dikimine başlanmış ve orada da 30 tane kurumumuza kayıtlı istihdam edilerek bu işler yürütülmektedir.”şeklinde konuştu. Kursiyerlerin topluma yararlı olmak için uğraş verdiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, kursiyerleri tebrik etti.


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli