Anahtar Kelimeler:

Gündüz`den Eve Dönüş Tepkisi

Gündüz`den Eve Dönüş Tepkisi

Teröristlerin Krallar Gibi Karşılanmasına Tepki Gösterdi.

 

34 PKK’lı teröristin ülkemize alınması ve serbest bırakılmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale İl Başkanı Aliye Gündüz ve yönetimi, Vatan İçin Can Verenler Derneğini ziyaret etti. Gündüz “34 PKK Terör Örgütü üyesi ülkemizde krallar gibi karşılandı. Bu durum hepimizi fazlasıyla üzdü. O gelen teröristlere bir plaket vermedikleri kaldı” dedi.
Acı dolu sözler ifade eden CHP İl Başkanı Aliye Gündüz, “Bizim kuru ekmek ile büyüttüğümüz çocuklarımızın tabutları geliyor. Biz gözyaşı döküyoruz. Ancak o kendini bilmez çapulcular alkışlar ve törenler ile karşılanıyor. En dikkat çeken olay savcı ve hâkimlerin, teröristlerin olduğu bölgeye helikopter ile gönderilmesidir. Orada bir küçük mahkeme kurulmasıdır. Eli kanlı teröristler pişman olmadıklarını belirtiyor ve serbest bırakılıyor. Hükümet onların suç işlemediğini belirtiyor. Dağdan inen bu kişilerin suç işlemediklerini hükümet nereden biliyor. Dağdan inenler altlarında son model bir cip ile sokaklarda dolaştırıldı” şeklinde konuştu.
Teröristler Gülle Karşılanıyor
Madalyasını devlete geri vermek isteyen şehit ve gazilerin kapı dışarı edildiğine vurgulayan İl Başkanı Gündüz, “Madalyalarını vermek isteyen gazi ve şehit yakınları kapı dışarı edildi. Ancak ülkemize giriş yapan teröristler güllerle karşılandı. APO denen ne olduğu belirsiz bir kişinin resimleri ile karşılanıyor. Eline kına yaktığımız çocuklarımız, tabutlarla geliyor. Hükümet İmralı yol haritasıdır diyenlere bir şey yapmıyor. 150 tane eli kanlı terörist daha gelecek. Bunların hepsine devlet iş vereceğini belirtiyor. Bunlara iş veriyorsunuz, peki bizim üniversite mezunu binlerce vatandaşımız ne olacak? Neden biri çıkıp da bunları konuşmuyor” diyerek tepkisini dile getirdi.
Bir Tek Türk Bayrağı Bile Yoktu
Teröristleri karşılamada bir tane Türk Bayrağı olmadığını belirten Vatan İçin Can Verenler Derneği Onursal Başkanı ve Şehit Babası Mehmet Gencer ise “Karşılama da bir tane bile Türk Bayrağı yoktu. Türkiye Cumhuriyeti, Savcısı ve Hakimi teröristleri yargılamak için helikopter ile bölgeye gönderildi. Yargı artık siyasetin eline geçmiştir. Yargı siyasal baskı altındadır. Hiçbir ülkede bir savcı ve hakim bir yere gönderilemez. Anayasamız da böyle bir şey yok. O 34 çapulcunun meclise gireceği tartışılıyor. Eğer onlarda meclise girerse sabrımız iyice taşar” ifadelerine yer verdi.
Kimseden Korkumuz Yok
Türkiye Cumhuriyeti’nin bu olayların ardından temelinden sarsıldığını söyleyen Gencer “Türkiye Cumhuriyeti böyle giderse federal bir devlet olacaktır. Geçtiğimiz aylarda oğlumun mezarına saldırı olmuştur. Onu yapanlardan korkmuyorum. Adresimiz mekânımız bellidir. Gelsin onlar bana bir şey yapsınlar. Bizim 21 yaşındaki çocuğumuza ölüm geldiyse, şehitlik mertebesine oğlumuz ulaştıysa, ölüm bize seve seve oynaya oynaya gelsin. Bizim kimseden bir korkumuz yok. Salı günü eylem yapmayı planlıyoruz. Bizim evlatlarımız Cumhuriyet şehitleridir. Biz onları ellerine kına yakarak gönderdik ancak Bayrağımıza sarılı tabut ile geldiler. Yinede Vatan sağ olsun dedik. Ama bu son olayları hak etmiyoruz” şeklinde konuştu.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli