Anahtar Kelimeler:

O`nun İsteği Bisiklet Ehliyeti

O`nun İsteği Bisiklet Ehliyeti

40 Yıl Önce Hak Ettiği Ehliyetin Verilmesini İstiyor.

 

Kırıkkale’de, 40 yıl önce bisiklet ehliyeti almak için sınava giren ve kazanan bisiklet tutkunu Nusrettin Yetik (77), aradan geçen yıllara rağmen ehliyetinin gönderilmediğini ve bunun içinde bir ukde olarak kaldığını söyledi.
Trafik kurallarına harfiyen uyan bisiklet tutkunu Yetik, yaz, kış demeden günün büyük bir kısmını bisiklet üzerinde geçiriyor. Bisiklet sayesinde sigara ve buna benzer kötü alışkanlıklarını bıraktığını açıklayan Yetik, insanın yaşı ne olursa olsun hayatında bir kez dahi olsa mutlaka bisiklete binmesi gerektiğini savunuyor. Bisiklete binmeye başladığından itibaren dört defa bisikletini değiştiren Yetik, bunlardan bir tanesinin çalındığını, diğerlerini ise eskidiğinden dolayı değiştirmek zorunda kaldığını söyledi.
Ehliyetimi Göndermediler
1970li yıllarda bisiklete binenlerin ehliyet alma zorunluluğu olduğunu hatırlatan Yetik, “Bisiklete binmeyi sevdiğimden dolayı ehliyet almaya karar verdim. Emniyete başvurarak ehliyet sınavlarına katılmak istediğimi söyledim. Bana harç parasını yatırdıktan sonra yazılı ve uygulamalı imtihana gireceğimi belirttiler. Bu sözler üzerine o zamanın parasıyla istenilen meblâğı yatırdım. İlk önce yazılı sınava tabi tutular. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda uygulamalı imtihana girdim. Sınavların sonunda her iki imtihandan da başarıyla geçtiğimi ve ehliyetimi göndereceklerini söylediler. Aradan geçen süre zarfında ne arandım ne de soruldum.” dedi.
Yürümek Beni Yoruyor
Bisiklete binmenin ayrı bir zevk olduğunu ifade eden Yetik, “Yürümek beni yoruyor. Bisiklete binince yorgunluğum kalmıyor. Ayrıca bisiklet beden gücüyle çalıştığı için fazla bir masrafı da olmuyor. Eğer bisiklete binmemiş olsaydım çarşıya inip çıkarken günde iki araç değiştirmek zorunda kalacaktım. Bazı insanlar bu yaşta bisiklete binmemi hayretle karşılıyor. Bisiklete bindiğim zaman bazı insanlar ‘bak dede bu yaşta nasıl da bisiklete biniyor’ diye birbirine gösteriyorlar. Bazı insanlar ise bisiklete binmemi olumlu karşılıyor. ‘Keşke sürebilsek de biz de bisiklete binebilsek’ diyorlar. Bu da beni memnun ediyor.” diye konuştu. Yetik, bisiklet sayesinde daha sağlıklı olduğunu ve ömrünün sonuna kadar bisiklete binmeye devam edeceğini söyledi.
Haberkale


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı