Anahtar Kelimeler:

Sungur, Son Olayları Anlattı

Sungur, Son Olayları Anlattı

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Basın Toplantısı Düzenledi.

 

Küçük oğlu kaçırılan ve büyük oğlu bıçaklanan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, yanlış yorumlara meyil vermemek için basınla buluştu. Sungur, olayların çok çirkin olduğunu belirterek, sabırla yollarına devam edeceklerini söyledi. Amaçlarının insanları kucaklamak, onlara hizmet etmek olduğunu belirten Sungur, Yahşihan’ın geleceğinin parlak olduğunu vurguladı.
Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, çocuklarına yönelik yapılan kaçırma ve bıçakla yaralama olayını çirkin bir davranış olarak değerlendirdi. Sungur “Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ve ekip arkadaşları bu tür olayların yaşanmasından hoşnut değildir. Burada veya başka yerde, nerede yaşanırsa yaşansın hoşnut olmayacağız da. Sabırla, memleketimize duyduğumuz sevgiden zerre eksiltmeden yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Sungur, olayların basında farklı şekilde yer alıp, büyütülmemesini de rica etti.
Yahşihan Gelişiyor
Köse Petrol Dinlenme Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Sungur, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Sungur yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Hizmetin ve “önce insan” merkezli belediyecilik anlayışımızın her geçen gün iyiden iyiye kendisini hissettirdiği Yahşihan’ımız huzurlu ve sakin bir ilçemizdir. Kırıkkale’mizin batısındaki çehresi olan ilçemiz her geçen gün gelişmekte, yenilenmekte ve nüfusu da hızla artmaktadır. Yerel seçimler sonrası halkımızın büyük teveccüh içinde bizi göreve getirmesi şevkimizi, hizmet aşkımızı ve bu büyüyen gelişen Yahşihan için yapılması gerekenler konusunda azmimizi artırmıştır. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu sorumluluk ve inanışımızla; Yahşihan’da adil, sevgi dolu, kimseyi hor görmeyen, kimseye tepeden bakmayan, ihmal edilmiş görmezden gelinmiş sorunları hiçbir önyargıya izin vermeden çözmeye devam ediyoruz.”
Talihsiz Olaylar Yaşandı
Sungur, şöyle devam etti: “Bilindiği gibi ilki talihsiz ve bedbaht bir biçimde, hukuk ve düzen tanımadan evladımın kaçırılmasıdır. Bu olay bizim ne inancımızla ne örfümüz , geleneğimizle ve ne de kanunlarımızla örtüşmez, hoş görülemez, geçiştirilemez. Hangi nedenle olursa olsun, canı ciğeri olan evladının kaçırılması karşısında hiç kimse soğukkanlılığını koruyamaz, korumakta da zorlanacağını herkes bilir. Neticede evladınıza karış yapılmış bir şeydir bu. Ancak bu olayın sorumluları adalet önünde hesap verecektir. Bu birinci olayın hemen ardından yaşanan ikinci olayda da doğrudan doğruya benim evladımın muhatap alındığı bir saldırı gibi bazı basın yayın organlarında yer almıştır. Öncelikle bıçaklama olayının bir düğün ziyaretinde kalabalık bir guruba karşı yapıldığını belirtmek isterim. Saldırı içinde oğlumun da bulunduğu 50 yaşından 18 yaşına kadar 8 ila 10 kişinin bulunduğu bu guruba karış yapılmıştır. Doğrudan doğruya oğlumla karış yapılmamıştır. Bu saldırıda oğlumla birlikte 4 kişi yaralanmıştır. Olayı kısaca özetlemek gerekirse; Düğün evinden ayrılmak üzere iken özel bir şirkette çalışan ve bir süre önce işten çıkarılan bir kimsenin belediye başkan yardımcımız, ilçe başkanımız ve belediyemizin değişik birimlerinde görev yapan arkadaşlarımızın da bulunduğu guruba sataşması ile başlamıştır. Sataşma üzerine aracılar sataşan şahsı tutmuş.”
Yaşananlar Dolayısıyla Üzüldüm
“Ancak bu şahsın kardeşi bıçakla bu guruba saldırmıştır. Ki bıçaklamayı gerçekleştiren de sataşan kişi değil kardeşidir. Ancak üzülerek belirteyim ki bu olayda sadece oğluma yapılmış yanında gençlerden başka kimse yokmuş gibi bazı yayınlarda yer almıştır.Nasıl olursa olsun bu tür olayların yaşanması herkesi üzer en çokta şahsımı üzmüştür. Bir baba olarak evlatlarımın bu tür olaylarla muhatap edilmesi nedeniyle üzüldüm. Bir Yahşihanlı olarak memleketimin böylesi çirkin olay ile anılmasından dolayı üzüldüm. Bir Belediye Başkanı olarak, belediye Başkanlığını yaptığım şehirde insanımızın canına kastedecek derecede fütursuzluğun yaşanmasından dolayı üzüldüm. Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ve ekip arkadaşları bu tür olayların yaşanmasından hoşnut değildir. Burada veya başka yerde, nerede yaşanırsa yaşansın hoşnut olmayacağız da.”
 


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı