Anahtar Kelimeler:

Döner Sermaye Protestosu

Döner Sermaye Protestosu

Eğitim-Sen Üyeleri Üniversite Hastanesi Önünde Eylem Yaptı.

 

Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi yöneticileri, Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi Süleyman Demirel Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına 4 aydır döner sermaye katkı payı ödenmemesini protesto etmek amacıyla hastane önünde eylem yaptı.

Eylemde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Yüksel Doğan, Tıp fakültesinde çalışan sağlık emekçilerinin Haziran ayından bu yana döner sermaye paylarını alamadığını söyledi. Hastane idaresiyle yapılan tüm görüşmelerde ise para olmadığı gerekçesi için ödeme yapılamadığı yanıtını aldıklarını belirten Doğan, şunları kaydetti: “Hizmetlisinden profesörüne kadar tüm sağlık emekçilerini mağdur eden, çalışma şevklerini kıran, borç batağına sokan bu durum kabul edilemez noktaya gelmiştir. Yaşanılan bu ekonomik kriz ortamında Tıp Fakültesi çalışanlarını zor durumda bırakan, aylardır ödenmeyen Döner Sermaye Katkı payları derhal ödenmelidir. Aksi takdirde hukuki, fiili ve meşru mücadelemiz artarak devam edecektir.”

Öğle yemeği tatili olması dolayısıyla hastanedeki işlemlerde herhangi bir aksama olmadı. Hastane çalışanları eylemin sona ermesiyle yeniden işbaşı yaptı.


  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli