Anahtar Kelimeler:

Atatepe`ye Hükümet Konağı

Atatepe`ye Hükümet Konağı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay`dan Yeşil Işık.

 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın memleketi Kırıkkale`ye yeni bir Hükümet konağı yapılması için Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner`e talimat verdiği, Vali Güner`in ise talimat doğrultusunda il genel meclisine önerge verdirdiği öğrenildi.

Vali Hakan Yusuf Güner, İl Genel Meclisine yazılı öneri sundu. Güner önerisinde Kırıkkale`ye yeni bir hükümet konağı yapılması gerektiğini ifade etti. Güner, Atatepe Parkı’na yeni bir Hükümet Konağı yapılması için İçişleri Bakanı ile görüşüldüğünü ve hükümetin 2010 yılındaki bütçesinde buna yer ayrıldığını öğrenildi. İl genel meclisi ise öneriyi Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi için oy birliği ile havale etti. Proje dâhilinde 26 bin metrekareden oluşan alana çağdaş ve son teknoloji sistemleri ile donatılmış bir hükümet konağı yapılacağı öğrenildi.

Dağılarak Gelişilmez
Vali Hakan Yusuf Güner`in Atatepe`ye yeni bir hükümet konağı yapılması önerisine meclis üyeleri de sıcak baktı. Bölgenin teknik anlamda uygun olduğu takdirde projeye destek verilmesi gerektiğini dile getiren DP İl Genel Meclis Üyesi Av. Ali Türker, resmi dairelerin mahallelere serpiştirilerek Kırıkkale`nin gelişeceği düşüncesine sahip olanların yanlış bir yol izlediklerini söyledi. Türker “Hizmetlerin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için birim müdürlerin Valilik Makamına yakın olması gerekir” dedi.


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı