Anahtar Kelimeler:

Fransız Gezgin Kırıkkale`de

Fransız Gezgin Kırıkkale`de

Bisikletiyle Fransa`dan Suriye`ye Gidiyor.

 

Fransa’dan çıkıp Suriye’ye gitmekte olan bisikletli gezgin Jean Philippe Ollivier, Kırıkkale’den de geçti. Vatandaşların büyük ilgisini çeken Ollivier, muhabirimize gezisini anlattı.
Fransa’da bahçıvanlıkla uğraşan Fransız vatandaşı Jean Philippe Ollivier, bisikletle Fransa’dan başladığı yolculuğunun 40.gününde Kırıkkale’ye ulaştı. Kırıkkale şehir merkezinde belli bir süre konaklayan gezgin Fransız, meraklı vatandaşların sorularına muhatap oldu. Muhabirimize konuşan Ollivier, bisikletle yola çıktığı gezisinin tek amacının turistik olduğu ve Suriye’ye ulaşmayı hedeflediğini söyledi.
Misyoner Değilim
40 gündür yolda olduğunu söyleyen Ollivier, İtalya, Slovenya ve Yunanistan’ı geçip Türkiye’de de Edirne, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Afyon, Eskişehir, Ankara’yı dolaşıp Kırıkkale’ye ulaştığını belirtti. Vatandaşların kendisine “din misyoneri misiniz?” diye sorduğu Ollivier, “Asla. Benim amacım hayatı yaşamak ve güzel coğrafyaları keşfetmek” diye konuştu. Gezdiği yerlerde Türk halkının sıcak ilgisiyle karşılaştığını söyleyen Ollivier, Türkiye’yi çok beğendiğini ve hayran kaldığını ifade etti.


  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu