Anahtar Kelimeler:

Belediyeden Eğitime Destek

Belediyeden Eğitime Destek

Kırıkkale Belediyesi, Mağdur Öğrencilere Hayırseverlerin de Katkısıyla Yardım Yaptı.

 

Kırıkkale Belediyesi, Sosyal Konsey ve KIYAD aracılığıyla, Kırıkkaleli hayırseverlerin de desteğiyle 70 okulda yaklaşık 700 öğrenciye 100 TL’lik yardımda bulundu. Okulları temsilen, Milli Eğitim Müdürü ve beraberindeki 16 okul müdürünün katılımıyla gerçekleşen programda Belediye Başkanı Veli Korkmaz, zarfları okul müdürlerine teslim etti.
Korkmaz, yardımseverlerin katkılarıyla, Ramazan ayı boyunda 600 bin TL’lik ayni ve nakdi yardım yapıldığını, Sosyal Konsey’in bu yardımlarda aracılık görevi üstlendiğini vurguladı. Başkan Korkmaz ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker yardımları yapan hayırseverlere teşekkür etti.
Sosyal Konsey ve KIYAD’ın 2009 Ağustos – Eylül ayları arası (Ramazan ayı) faaliyetleri hakkında bilgi veren Korkmaz “Mağdur ailelerimize 2191 paket erzak yardımında bulunuldu. Belediyemiz Aşevi Amirliğinden, günlük 1000 ailemize sıcak yemek ve 10.000 adet ekmek dağıtımı yapılmıştır. 2000 mağdur ailemizin bayram kıyafeti Sosyal Konsey tarafından karşılandı. Ramazan ayında 22 mağdur ailemizin evine Sosyal Konsey çalışanları olarak iftar yemeğine gidilmiştir.”
Encümen Kararıyla Yardım
Korkmaz şöyle devam etti: “Hayırsever vatandaşlarımızın Sosyal Konseye bağışladıkları fitreler mağdur ailelerimize ulaştırıldı. Bağışlanan 12 adet küçük baş canlı hayvan kestirilerek et payı olarak mağdur ailelerimize dağıtıldı.Karşıyaka, Yeni mah., Çalılıöz mah., Bağlarbaşı mah., Sanayi mah, Selimözer mahallelerinde kurulan iftar çadırlarında Ramazandan dolayı halkımıza sıcak yemek dağıtımı yapılmıştır. Mağdur ailelerimize Ramazandan dolayı tahkikatları yapılarak Encümen Kararı ile 7.000.00 TL. nakit yardımı yapılmıştır.
Mağdur ailelerimizin muhtelif ilaç ihtiyaçları çeşitli eczanelerde karşılandı, ulaşım sorunu çözüldü, Encümen Kararı ile Aşevinden ekmek ve yemek kartları verildi. Hayırsever vatandaşımızın bağışta bulunduğu ikinci el ev eşyaları mağdur ailelerimizin tahkikatları yapılarak kendilerine teslim edilmiştir. Sosyal Konseye kayıtlı mağdur ailelerimizin ilköğretim ve orta öğretim de okuyan yardıma muhtaç yaklaşık 700 öğrencimize 100.00 TL. nakdi yardım yapılmıştır.”
Haberkale


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli