Anahtar Kelimeler:

Güner, Muhtaç Ailelerle

Güner, Muhtaç Ailelerle

Vali Güner, Ziyaretlerine Devam Ediyor.

 

Ramazan ayı boyunca fakir ve bakıma muhtaç aileleri ziyaret eden Vali Hakan Yusuf Güner son olarak Delice İlçesi ve Çerikli Beldesi’ni ziyaret ederek vatandaşların taleplerini değerlendirdi. Vali Güner “Kırıkkale Valisi olarak göreve başladıktan sonra kadirşinas Kırıkkale halkının yoğun ilgisine mahzar oldum. Makama ve şahsıma gösterilen bu teveccüh, çalışma azmimizi ve halkımıza hizmet etmek sorumluluğumuzu daha da artırmıştır” dedi.
İlk olarak Çerikli Beldesi’nde iki aileyi ziyaret eden Vali hakan Yusuf Güner’e Delice Kaymakamı Hüseyin Sayın, Delice Belediye Başkanı İhsan Biçiçi, Çerikli Belediye Başkanı Ömer Sakarya, Kırıkkale Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yakup Altın eşlik etti. Güner Çerikli Beldesi’nde Kaplan ve Yılmaz Ailelerini ziyaret etti. Aile bireyleri ile bir süre sohbet eden Vali Güner, ihtiyaç sahibi vatandaşların ev taleplerine olumlu yanıt verdi. Vali Güner, kendilerinden ev talep eden vatandaşların isteklerinin biran önce çözülmesi için Delice Kaymakamlığı ve Çerikli Belediyesi’ne talimat verdi. Vali Güner, Çerikli Belediyesi’nin ev arsasını tahsis etmesini ve inşaat için kum temin edilmesi konusunda yardımcı olmasını isterken, Kaymakamlık tarafından da inşaat malzemelerinin temin edilmesi konusunda yardımcı olunmasını istedi. Vali Güner gerekirse ailelere bu konuda malzeme temininde nakdi yardım yapılabileceğini söyledi.
EV TALEPLERİ YERİNE GETİRİLECEK
Çerikli Beldesi ziyaretlerinin ardından Delice İlçesi’ne geçen Vali Güner burada ilk ziyaretini İlhami Mazılıgüney’yin evine gerçekleştirdi. Mazılıgüney Ailesi’nin evlerinin üzerine bir kat daha ev yapmak istediklerini ve bu konuda yardımcı olmasını istemeleri üzerine Vali Güner, bu konuya yardımcı olunmasını; teknik bir eleman getirilerek mevcut binanın üzerine bir kat daha yapılıp yapılamayacağının incelenmesini istedi ve yardım sözü verdi. Aileden böbrek ve kalp hastaları olduğunu öğrenen Vali Güner, aileye mümkün olduğu ölçüde yardımcı olunmasını istedi.  Vali Güner Delice İlçesi’nde ikinci ziyaretini Satılmış Yayla’nın evine gerçekleştirdi. Yayla Vali Güner’den ev kiralarını ödeyemediklerini belirterek, bu konuda yardımcı olunmasını istedi. Vali Güner, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan Yayla ailesine destek verilmesini, gıda ve kömür konusunda ailenin taleplerinin yerine getirilmesini istedi. Ayrıca ailenin ikamet ettikleri evde huzurlu bir şekilde barınabilmeleri için destek verileceğini söyleyerek, Kaymakam Sayın’dan konunun takip edilmesini ve yardımcı olunmasını istedi.  
GÜZEL BİR SÜREÇ GEÇİRDİK     
Vali Güner son ziyaretinde, 2002 yılında Erzurum’dan göç ederek Delice ilçesine iskan olan İhsan Keser ailesi ile birlikte iftar yaptı. Ziyarette İlçe Kaymakamı Hüseyin Sayın, Belediye Başkanı İhsan Biçici, ilçe Jandarma Komutanı, ilçe Emniyet Müdürü ve ilçe Müftüsü de hazır bulundu. Vali Güner, Erzurum’a bağlı Tekman İlçesi’nde Kaymakam olarak görev yaptığı 1993 ve 1995 yıllarındaki sıkıntıları dile getirdi. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlarla birlikte olan, İlçe ve Beldeleri gezerek büyük takdir toplayan Vali Güner, Delice İlçesi ve Çerikli Beldesi ziyaretleri ile ev ziyaretlerinin sona erdiğini açıkladı. Güner yapılan ziyaretleri değerlendirerek, “Bu ziyaretlerde amacımız hem vatandaşlarımızla birlikte olmak, onlarla hasbıhal etmek, hem de sorunlarını dinleyip, varsa onları çözmektir. Halkımızın bizi tanıması, bizim halkımızı tanımamız açısından çok güzel bir süreç geçirdik.Halkımızın yaşantısını yerinde görmek, sıkıntılarını dinlemek ve birlikte çözümler üreterek, mutlu olmalarına katkıda bulunmak, bizleri de çok mutlu etti” dedi.
GÜÇ VERDİ
“Vatandaşlarımızın bizlere gösterdiği sevgi, bizlere güç verdi” diyen Vali Güner, yoksulların madden ve manen desteklenmesi, hasta ve yaşlıların ziyaret edilmesi, küs ve dargınların barıştırılması, küçüklere sevgi, büyüklere saygı gösterilmesi, bizim insanlık vazifemizdir. Bu manada, kutlayacağımız Ramazan Bayramını bir tatil havasında değil, yukarıda belirtilen duygu ve düşünceleri pekiştiren tavır ve davranışlar içerisinde geçirmeliyiz. Ancak bu sayede kendi benliğimize sahip çıkabilir, yüce milletimizin hasletlerini ancak o zaman yerine getirebiliriz. Kırıkkale Valisi olarak göreve başladıktan sonra kadirşinas Kırıkkale halkının yoğun ilgisine mahzar oldum. Makama ve şahsıma gösterilen bu teveccüh, çalışma azmimizi ve halkımıza hizmet etmek sorumluluğumuzu daha da artırmıştır. Bu nedenle herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel duygular içerisinde tüm Kırıkkale halkının ve seçilmiş-atanmış bütün kamu görevlilerinin Ramazan Bayramını kutlar, herkese aile efradıyla birlikte mutlu bir bayram geçirmelerini temenni ederim” dedi.
Haberkale


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı