Anahtar Kelimeler:

ANAP`ta Çifte Liderli Kongre

ANAP`ta Çifte Liderli Kongre

Anavatan Partisi Kırıkkale İl Kongresi`ne Cindoruk ve Uzun da Katıldı.

 

Demokrat Parti ile Anavatan Partisi’nin genel başkanları Kırıkkale`de Anavatan Partisi’nin il kongresine katıldılar. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve ANAP Genel Başkanı Salih Uzun, konuşmalarında gündemdeki “Kürt Açılımı” sebebiyle hükümete yüklendiler.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen Anavatan Partisi 10. Olağan Kongresine Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ile Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un yanı sıra il başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Seçimlere tek aday olarak giren Tekin Delice tekrar ANAP İl Başkanı seçildi. İlk konuşmayı yapan Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun “Burada olanlar sadece kimlikleri ile burada değiller. Bizim aynı zamanda vicdan ve kader birliğimiz var. Buradaki hiç kimse ‘Ben varım, sen varsın’ demiyor. Hepimiz ‘Biz varız’ diyoruz. Hükümet gelsin açılım nasıl yapılır buradan öğrensin. Türkiye’nin gerçek ihtiyacı olan bütünleşme açılımıdır. Türk halkını iktidara taşıyacak olan bu iftar sonrasındaki kişilerdir. Hükümet sürekli Kıbrıs, Ermeni, AB ve Kürt açılımları üretiyor” şeklinde konuştu.
Cindoruk: Temel Meseleleri Çözmüyorlar
Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ise konuşmasında, “Her gün bir açılım. Ama açılımdan bir sonuç yok. Bir de onlar sizin meseleniz mi, benim meselem mi, Türkiye`nin meselesi mi? Hiçbir meseleyi alıp bitiren, sonuçlandıran bir hükümet yok ortada. Bu hükümet, her gün Türkiye`nin önüne ağırlığı artırılan meseleler koyuyor, ama temel hiçbir meseleyi çözmüyor. Dönüp de her gün size bağıran, yüksek sesle sizi azarlayan, zaman zaman sizi sıkıntıya sokan demeçlerle Türkiye`yi bölmeye çalışan bir iktidar var. 31 Ekim’de bir şey değişecek, her şey değişecek. Kimsenin bundan endişesi olmasın. Biz bölmeye değil birleştirmeye geliyoruz" ifadelerini kullandı.
Haberkale


  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu