Anahtar Kelimeler:

Çeşnigir Kurtarılıyor

Çeşnigir Kurtarılıyor

Çalışmalar Hızla Devam Ediyor.

 

Keskin İlçesi Köprü Köy Beldesi yakınından geçen Kızılırmak üzerinde 13.yüzyıl Selçuklu dönemine ait olan Çeşnigir köprü restorasyon çalışmaları hızlandı.
Tarihi Çeşnigir Köprüsünün onarım, iskele ve montaj çalışmaları başladı. En çok hasar gören ana kemerin tabanına inen Mimar Mehmet Salih İnal ve ekibi iskele kurma çalışmalarına büyük bir hızla başladılar. Köprünün büyük bir kısmında gece bile çalışmayı kesmeyen işçilerin başında bulunan Şantiye Şefi ve Mimar Mehmet Salih İnal “Kış sezonu gelmeden alttaki çalışmaları bitirmemiz gerekiyor. Biz bu köprüye Mayıs ayının dördünde başladık. Toplam süremiz 919 gün olup 2007 sözleşme tarihli ve 2,5 yıl sürecektir. Her ne kadar zamanında suların kesilmesi sağlanamadı ise de kendi çabalarımızla istediğimiz hıza nihayet yeni ulaştık. Çünkü geceleri dahi çalışıyoruz”
Ana Kemerde Yoğunlaştık
“35 kişi ile çalışmalarımız bir taraftan ana kemer iskelesi kurulumu, diğer taraftan diğer kemerlerin tabandaki çalışmalarını bitirip bütün çalışmalar neticesinde suya yol verecek ve iskeleyi bir yıl bekleteceğiz. Şu an en çok zarar gören ana kemer de yoğunlaştık. İskele kurulup bütün taşlara numara vurulacak. Sökülecek ve imalata geçilecek. Sağlamlar tekrar kullanılacak deforme olmuşlar kullanılmayacak. Köprüyü ve yaptığımız işleri koruma amaçlı demir iskele duracak ve bir sene kalacak. Bu köprüyü aslına uygun çimento kullanmadan görülmeye değer bir hale getireceğiz” şeklinde konuştu.
Haberkale


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli