Anahtar Kelimeler:

Kütüphanelere Sanat Rengi

Kütüphanelere Sanat Rengi

Kütüphanelerde Sanat Köşesi Oluşturulacak.

 

Kütüphanelerin bilgi kaynaklarını koruma, eğitim, araştırma ve boş zamanları değerlendirme işlevlerinin yanı sıra birer kültür merkezi olmayı amaçlayarak toplumun sanatsal ve estetik beğenisini geliştiren yazılı ve görsel kültüre yönelik çabaları da sergilemesi için halk kütüphanelerinde ‘Sanat Köşeleri’ oluşturulacak.
Halk Kütüphanelerinde oluşturulması planlanan Sanat Köşelerine yönelik basın açıklaması yapan Kırıkkale Halk Kütüphane Müdürü Zeliha Atay  “Kütüphanelerin bilgi kaynaklarını koruma, eğitim, araştırma ve boş zamanları değerlendirme işlevlerinin yanı sıra birer kültür merkezi olmayı amaçlayarak toplumun sanatsal ve estetik beğenisini geliştiren yazılı ve görsel kültüre yönelik çabaları da sergileyeceği dikkate alınarak, 81’i il halk kütüphanesi, 19’uDoğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki halk kütüphaneleri olmak üzere toplam 100 halk kütüphanesinde ‘Sanat Köşeleri’ oluşturulacaktır” şeklinde konuştu.
28 Eylül’de Hayata Geçirilecek
Müdür Atay “Milli kültür ağımızın genişletilmesine katkı sağlayacak sanat köşelerinde, Kültür Bakanlığı tarafından yayınlanmış Türk Kültür ve Sanat Dünyasına ilişkin prestijli eserler, sergi katalogları, müze katalogları, sanatsal içerikli CD ve kasetler, yap-boz şeklindeki fotoğraflar ile ünlü ressamların tablolarına ait reprodüksiyonlar yer alacaktır. Kütüphanelerde sergilenecek söz konusu materyaller içerikli tablo ve yap- bozların ödünç olarak verilecektir. Sanatı ve sanatçıları kütüphane kullanıcısıyla buluşturacak olan ve ülkenin sanat kültür alt yapısının gelişmesine katkıda bulunması amaçlanan ‘sanat köşesi’ projesi 28 Eylül’de hayata geçirilecektir” dedi.
Haberkale


  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu