Anahtar Kelimeler:

Aksal: Şehitlerin Kemiğini Sızlatmayız

Aksal: Şehitlerin Kemiğini Sızlatmayız

Şehit Aileleri AKP Teşkilatını Ziyaret Etti.

 

Vatan İçin Can Verenler Derneği başkanı ve yönetim kurulu üyeleri AKP Kırıkkale İl Teşkilatını ziyaret etti. Mümtaz Torunlu’nun başkanlığında yönetim olarak AKP’yi ziyaret eden dernek üyeleri, AKP Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal’a son günlerde açılım konusunda televizyon ve gazetelerde yer alan haberlerde bahsedilen konulardan rahatsız oldukları ve endişe duydukları konuları dile getirdiler.
Dernek Başkan Yardımcısı Ali Kılıç, “Bizler bu terör mücadelesinde144 şehit verdik. Hükümetimiz bu açılım çalışmaları sonunda inşallah şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak bir noktaya gelmez” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “PKK, 1978 yılında kuruldu. 1980 yılında da en büyük eylemini yaptı. DEP’liler o günden bu yana PKK’nın yan kuruluşu olarak çalışmaya devam ediyorlar. İşte o günlerden bu güne kadar gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin bu konuda suçu vardır. Şehit ailelerinin bir inancı var bu ülke bölünmez ve ayrılmaz.Devletimizin ve milletimizin kırmızı çizgileri aşılmadan elbette bazı açılımlar yapılabilir.Ancak bizler,televizyonlarda muhatap Öcalan olmalı, muhatap PKK olmalı sözlerinden son derece rahatsız oluyoruz.Bu sözler şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor” dedi.
Aksal: Açılımda Son Sözü Hükümetimiz Söyleyecek
AKP Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, “sizin çocuklarınız şehit olduktan sonra artık bu millete mal olmuş, bu milletin çocukları olmuşlardır. Sözün hemen başında ifade etmek gerekirse bu coğrafya, uğruna can verilecek bir coğrafyadır” dedi. Aksal, hükümetin şehitlerin kemiğini sızlatacak hiçbir girişim içinde bulunmayacağını ifade ederek şehit ailelerinin müsterih olmasını istedi.
Haberkale


  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli