Anahtar Kelimeler:

Önce İftara Çağırdı, Sonra Soymaya Kalktı

Önce İftara Çağırdı, Sonra Soymaya Kalktı

3.Kattan Düşen Hırsızlık Zanlısı, Akrabasını Soymaya Kalkmış.

 

Haberkale’nin dünkü “Panik Yaptı, Aşağı Düştü” haberindeki hırsızlık olayının içyüzünü araştıran muhabirimiz, çok ilginç bir olayı gün yüzüne çıkardı. Hırsızlık olayını gerçekleştirmek isteyen zanlının, hırsızlık yapmak istediği evin sahibinin akrabası olduğu, zanlının akrabalarını iftara çağırdıktan sonra kendisinin akrabasının evini soymaya gittiği ortaya çıktı.
Olay, Kırıkkale`nin Kaletepe Mahallesi’ndeki bir apartmanın 3. katında gerçekleşti. Hırsızlık zanlısı O.T, akrabası olan Y.K. ve ailesini iftar için evine davet etti. Evine misafirler gelmeden çıkan O.T, tam iftar vakti Y.K`nın evine geldi. Ellerinde ameliyat eldiveni ile daha önce yaptırdığı sanılan dairenin anahtarıyla zorlanmadan içeri giren O.T evde değerli eşya arayışına başladı.
Hedefte Ziynet Eşyaları Var
Bu sırada O.T’nin evine iftara geçen Y.K ailesi, O.T’nin eşi tarafından misafir ediliyordu. O.T ise Y.K’nın bir haftadır evinde kalan yeni evli oğlunun ziynet eşyalarını aramaya başladı. Ancak olayı Y.K`nın komşusu fark etti. Komşusunun akşam iftar için misafirliğe gideceğini bilen komşu, Y.K`nın evinden gelen sesler üzerine polisi aradı. Olayın ihbarını alıp, hemen olay yerine gelen Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Hırsızlık Büro Masası ekipleri apartmanın etrafını sardı. Eve polisin geldiğini gören O.T ise polisten kaçayım derken, apartmanın 3 katından apartman boşluğuna düştü.
Ağır Yaralandı
3.kattan düşerek ağır yaralanan O.T, olay yerine gelen ambulansla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi`ne kaldırıldı. Her şeyden habersiz iftarını yapan Y.K ailesi ise evine geldiğinde gerçekleri öğrendi. O.T’nin eve zorlanmadan girmesinin formülü ise geçtiğimiz haftalarda Y.K`nın oğlunun düğünü olduğu ve bu çerçevede O.T’nin bu sırada evin anahtarının birer örneğini yaparak girdiği iddia edildi.


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli