Anahtar Kelimeler:

Yaşanılabilir 11. İl Olduk

Yaşanılabilir 11. İl Olduk

Devletin Verdiği Sağlık, Eğitim, Güvenlik Hizmetleriyle Ön Plâna Çıktık.

 

Türkiye’nin en yaşanabilir illeri CNBC-e Business dergisi tarafından 34 kriter esas alınarak belirlendi. Listenin başında Ankara, sonunda Ağrı yer alırken, geçen yıl listenin 7.sırasında bulunan Kırıkkale, bu sene dört basamak gerileyerek 11.sırada kendine yer buldu.
CNBC-e Business dergisi tarafından her sene gerçekleştirilen Türkiye’nin yaşanılabilir illeri araştırmasında Kırıkkale, 11.sırada yer aldı. Geçen sene 7.sırada yer alan Kırıkkale, devletin sağladığı eğitim, sağlık, güvenlik gibi alanlarda kaliteli hizmet almasından dolayı üst sıralarda yer almış, ancak belediyenin verdiği hizmetlerden düşük puan gelmişti. Sağlıkta altıncı, eğitimde dokuzuncu olan Kırıkkale, kent hayatında ancak ellinci, kültür sanatta da kırk sekizinci olabilmişti. Kırıkkale’nin trafiği de araç yoğunluğu olmamasına rağmen hayli kötü durumda olarak nitelendirilmişti.
Araştırmada esas alınan 34 kriter üzerinden “yaşanabilir iller” sıralaması şöyle:
“Ankara, Eskişehir, İstanbul, Antalya, Trabzon, Edirne, Isparta, İzmir, Artvin, Kırklareli, Kırıkkale, Bolu, Kocaeli, Karabük, Karaman, Sinop, Elazığ, Mersin, Kayseri, Zonguldak, Muğla, Bursa, Çanakkale, Samsun, Kastamonu, Adana, Uşak, Balıkesir, Denizli, Gümüşhane, Rize, Burdur, Yalova, Nevşehir, Erzurum, Kütahya, Aydın.”
Haberkale


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli